Bowlit ovat mielestäni lapsiperheissä hyvin toimivia ruokia. Aikuiset saavat omiin mieltymyksiinsä sopivia makuja ja lapset saavat mahdollisuuden maistella uutta, mutta myös pysyä tutuissa vanhoissa mauissa. Todellinen win-win siis. Nopea ruoka tämä ei kuitenkaan ole, kun kaikki valmistellaan erikseen ja kootaan omaksi annokseksi. Vaiva on mielestäni kyllä kaiken tämän arvoinen ja bowl toimii myös ystävien kanssa yhteisessä pöydässä, kun kaikki voivat täyttää oman lautasensa mieltymystensä mukaan.
Marinoin broilerin, paistoin ja tein sille oman kastikkeen, joka keitettiin nopeasti kiehauttamalla ja laittamalla sitten hetkeksi broilerien päälle niitä maustamaan. Kastikkeesta johtuen maku oli erilainen ja toi paljon toivottua vaihtelua arki-illan ruokaan. Olin kyllä suunnitellut tämän viikonlopuksi, mutta suunnitelmat vaihtuivat taas lennosta, joten tein tämän yhtenä maanantaina. Vaatii kylllä rauhallisen ja harrastusvapaan illan, jotta tekisin bowlin arkena. Joka tapauksessa pitkän johdannon lopuksi kastikkeesta vielä sanottakoon, että pojatkin pitivät broilerista kastikkeen kera todella paljon. Kuopus sanoi, että kirjoita sinne blogiin, että tämä meni sun lasten Top 3. Ja perään lisäsi, että tehdään tätä myös viikonloppuna. Tämän vahvempaa positiivista palautetta ala-aste ikäisiltä ruuasta tuskin voi saada!
Aikuisten porkkanan ja fenkolin maustoin tuorepuristetulla sitruunamehulla ja hunajalla, mutta poikien porkkana oli täysin maustamaton. Esikoinen kävi maistamassa maustettua porkkanaa ja sanoi ettei tule kuuloonkaan, että sitä on hänen annoksessa, liian hapanta! Muista myös leikata fenkoli todella ohueksi, jos sinulla on, käytä mandoliinia. Minulla on kunnon mandoliini yhä hankintalistalla…Käytin japanilaista kokkiveistä.
Kastikkeen voit tarjota erikseen tai laittaa annokseen yhdeksi osaksi. Loppukastike kannattaa kuitenkin nostaa pöytään ja sitä voi lisätä tarpeen mukaan.
Ohje on Pirkka-lehdestä.

Ohje:
400g broilerin sisäfileetä
Marinadi:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
Mustapippuria ja suolaa
Muut ainekset:
1 1/2 dl kvinoaa
1 kasvisliemikuutio
2 porkkanaa (130g)
1 fenkoli (200g)
3 rkl sitruunanmehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 avocado
30 g Babypinaattia
150 g tummia rypäleitä
1 rs kirsikkatomaatteja (250g)
4 kananmunaa
Seesaminsiemeniä
Herneenversoa
Kastike:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
1/2 dl ketsuppia
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl kylmää vettä
1 tl seesaminöljyä
Tahinikastike:
100 g turkkilaista jogurttia
1 rkl tahinia
1/2 rkl sitruunanmehua
Ripaus suolaa
Sekoita marinadi ja laita broilerit marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi.
Valmista jogurtti-tahinikastike ja laita jääkaappin maustumaan.

Valmista sitten broilerin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljytilkassa läpinäkyviksi, älä ruskista. Lisää loput ainekset ja keitä 2-3 minuuttia.

Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä. Leikkaa fenkoli myös ohuiksi siivuksi. Yhdistä sitruunanmehu ja juokseva hunaja, jaa se porkkanoiden ja fenkolin päälle.

Huuhdo pinaatit ja jätä siivilään. Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.


Puolita viinirypäleet ja kirsikkatomaatit. Leikkaa avocado ohuiksi siivuiksi ja purista päälle hieman sitruunanmehua.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla hetki, niin että ne saavat hieman väriä. Älä jätä niitä yksin, palavat nopeasti.

Paista/grillaa broilerit kypsiksi. Kumoa astiaan ja kaada kastike päälle. Laita astiaan kansi tai laita lautanen päälle, jotta broileri pysyy lämpimänä sen aikaa, kun asettelet raaka-aineet lautasille.
Paista kananmunat häränsilmiksi. Jätä halutessasi keltuainen valuvaksi.
Jaa kvinoa lautasen pohjalle. Lisää porkkanat ja fenkoli reunoille. Lisää sitten kirsikkatomaatit ja rypäleet. Lisää babypinaatti. Seuraavaksi broileri. Lusikoi myös kastiketta broilerin päälle. Asettele avocado broilerin viereen. Laita kananmuna sopivaan kohtaan. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja koristele herneenversoilla. Tee lasten lautaset heidän makunsa mukaan. Laita kastiketta annokseen tai tarjoa erikseen. Tarjoa ja syö heti.


