Aasia,  Broileri,  Nuudeli

Broilerivartaat sataykastikkeella maustettu nuudeli ja salaatti

Tätä ruokaa olen tehnyt usein viikonloppuisin, arkeen annos on hieman liian moniosainen valmistukseltaan. Ohje on Jamie Oliverin kirjasta, joita minulla on muutama. Jamien tapa kirjoittaa valmistuksen ohjeistus on mielestäni hitusen haastava, koska ohjeistaa sekaisin eri ruokia. Toivottavasti olen onnistunut yksinkertaistamaan ohjeen ja päätät kokeilla tätä herkullista annosta.

Satay-kana:

1 tuore korianteri ruukku

1 1/2 punainen chili

6 runsasta rkl rakeista maapähkinävoita

1 valkosipulinkynsi

2 cm tuoretta inkivääriä

2 limeä

soijaa

4 broilerinfilettä

Laita monitoimikoneeseen tai astiaan ja käytä sauvasekoitinta soseuttamiseen kaikki satayn ainekset broileria lukuun ottamatta. Silpu korianteri pienemmäksi, poista chilistä kanta ja siemenet ja pilko veitsellä hieman pienemmäksi. Kuori ja pienennä inkivääri. Raasta molempien limen kuori ja purista mehut. Kun kaikki ainekset ovat astiassa lisää muutama tilkka vettä ja aja tasaiseksi soseeksi. Laita puolet sataysta tarjoilu astiaan ja valuta päälle halutessasi  hieman hyvää oliiviöljyä ja jätä odottamaan ruuan valmistumista.

Leikkaa fileet suupaloiksi, pyörittele broilerit jäljelle jääneessä sataysoseessa ja asettele vartaisiin. Valuta vartaiden päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Paista fileet grillivastusten alla 220C 8-10 minuuttia ja käännä ainakin kerran. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi suupala.

Ennen kuin laitat Satay-vartaat uuniin, tee salaatti valmiiksi ja nuudelit melkein valmiiksi.

Salaatti:

2 kerää sydänsalaattia ja muuta salaattisekoitusta

1/2 ruukku tuoretta korianteria

1/2 punainen chili

1 lime

soijakastiketta

Pese sydänsalaatit ja irrota lehdet ja asettele tarjoiluastialle muiden salaattien kanssa. Silpu chili pieneksi ja asettele sydänsaalaatin päälle yhdessä silputun korianterin kanssa. Sekoita puristettu limen mehu ja soija ja kaada salaatin päälle.

Nuudeli:

250 g munanuudeleita

100g suolattomia cashew pähkinöitä

1/2 punasipuli

1 punainen chili

1/2 ruukkua tuoretta korianteria

1-2 rkl soijakastiketta

1 lime

1 tl seesamiöljyä

1 tl kalakastiketta

1 tl juoksevaa hunajaa

oliiviöljyä

Paahda cashew pähkinöitä kuivalla pannulla, niin että niihin tulee kaunis väri. Ole tarkkana, äläkä jätä pähkinöitä yksin, paahtuminen tapahtuu lopuksi nopeasti. Tee kastike. Laita astiaan puolet korianterista, pilkottu chili, pilkottu punasipuli, soija, seesaminöljy, kalakastike,  soija ja hunaja. Soseuta sauvasekoittimella kastike tasaiseksi.Lisää muutama loraus oliiviöljyä ja sekoita. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Laita kypsät nuudelit isoon astiaan ja kaada kastike päälle, sekoita tasaiseksi. Laita nuudelit tarjoiluastiaan, koristele pähkinöillä ja silputulla korianterilla.

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *