Jauheliha

Itse tehty kebab kastikkeita myöten

En ole juuri kebabeja syönyt, vain Döner Harjussa pari kertaa. Olen kuitenkin jo pidempään miettinyt, että pitäisi kokeilla itse tehtyä kebabia, jossa jauheliha kypsyy uunissa 4 tuntia. Viime viikolla tuli viikonloppuna sopiva hetki kokeilla tätä ohjetta, kun tiesin meidän olevan kotona koko iltapäivän.

Tein myös kastikkeet itse ja ne olivat melko vaivattomat. Tomaattikastike loppui kesken, joten alla ohje tuplana, koska sen määrän se vaatii, jos ruokailijoita on neljä. Pidin tästä itse tehdystä kebabista todella paljon ja niin pitvät pojatkin. Esikoinen pyysi että tehdään uusiksikin ja pienempi myötäili mukana. Kastikkeiden lisäksi minulla oli tarjolla pitkäjyväistä riisiä, pitaleipiä ja pepperoni paprikoita sekä kaaliraastetta. Voit lisätä kaaliraasteen joukkoon vielä makusi mukaan tomaattia, kurkkua sekä sipulia.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan vaikket juuri kebabia olisi syönytkään, tämä itse tehty versio vie kielen mennessään.

Itse tehty kebab

Ohje:

800 g jauhelihaa

1 1/2 rkl suolaa

1 1/2 rkl mustapippuria

2 tl paprikajauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 rkl perunajauhoa

Tilkka oliiviöljyä

Sekoita oliiviöljyyn mausteet ja tee siitä tahna. Laita jauhelihat isoon astiaan ja vaivaa maustetahna taikinan joukkoon kunnolla vaivaten. Voit tehdä tämän myös koneella, mutta jos päädyt tekemään käsin, vaivaa kunnolla, jottet saa lihasta mureketta, vaan kiinteän kebabin. Lisää lopuksi perunajauho. Se helpottaa kypsän kebabin leikkaamista.

Tee jauhelihataikinasta pitkä pötkylä ja kääri liha tupla folioon ja paista 100C 4 tuntia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä vielä folion sisässä puoli tuntia.

Leikkaa pötkylä puoliksi ja leikkää tämän jälkeen lihasta ohuita siivuja poikittain.

Kun paistoaikaa on jäljellä tunti, valmista kastikkeet.

Tomaatti-kastike:

2 prk paseerattua tomaattia (esim Pomi)

1 1/2 tl suolaa

2 tl mustapippuria

2 tl kuivattua basilikaa

1 1/2 tl oreganoa

4 rkl soijaa

2 rkl ketsuppia

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen puoli tuntia.

Tomaattikastike valmistuu

Jogurtti-kastike:

3 dl turkkilaista jogurttia

2 puserrettua valkosipulinkynttä

1 tl basilikaa

1 1/2 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa

1 tl chilijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Lisäksi:

Pitaleipää

Pitkäjyväistä riisiä

Pepperoni paprikoita

Raastettua kaalia (+tomaattia, kurkkua ja sipulia)

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *