Olen vuosien saatossa tehnyt useilla eri resepteillä satay-kastiketta ja aina se on ollut ihan hyvää. Tällä ohjeella tein nyt ensi kertaa ja nyt se ei ollut enää hyvää, vaan taivaallista! Niin pehmeän ja pikkiriikkisen napakan tulista. Jos teet ensi kertaa Satay-kastiketta, tee tällä ohjeella, onnistut varmasti! Tämä ateria oli kokonaisuudessaan niin hyvä, että tätä teen joku kertaa kylään tuleville ystävillekin!
Ohje:
400 g broilerin sisäfileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl soijaa
1-2 valkosipulinkynttä silputtuna
Mustapippuria ja suolaa
Seesaminsiemeniä
Satay-kastike:
1 pieni silputtu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 dl suolapähkinöitä
1/2-1 hinenonnettu punainen chili siemenet poistettuna
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruskeaa ruokokidesokeria
1 tlk kookosmaitoa (400ml)
1/2 sitruunamehua
Mustapippuria
Liota varrastikut vedessä. Tee marinadi ja anna broilerien marinoidua vähintään 30 minuuttia mieluiten seuraavaan päivään. Pujota broilerin fileet vartaisiin ja grillaa kypsiksi. Koristele kypsät vartaat seesaminsiemenillä.
Valmista satay-kastike. Kuulota silputtuja sipuleita, chiliä ja suolapähkinöitä hetki oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa.
Kaada pähkinäseos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Seos saa jäädä karheaksi. Laita takaisin kattilaan ja lisää kookosmaito ja sokeri.
Keitä hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia. Jos kastike on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja mustapippuri. Kata kaikille oma kastike tai yhteinen. Keitä lisäksi vielä jasmiiniriisiä 0,75 dl per henki.
Ohje salaatille:
1 pieni kurkku
2-3 porkkanaa
1 punainen chili
1/2 ruukkua korianteria
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl vettä
1 rkl ruskeaa ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
Sekoita riisiviinietikka, vesi sekä sokeri ja suola keskenään. Puolita kurkku ja poista pikkulusikalla siemenet. Siivuta ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Silppua chili. Aseta tarjoiluastialle kurkut, porkkanat ja chili. Kaada kastike päälle ja anna maustua ainakin puoli tuntia. Koristele silputulla korianterilla.