Nopeus on valttia arkena, mutta makua ja raikkauttakin pitää ruuasta silti löytyä ja sitä tässä Khao Soissa on. Raaka-aineita on vähän, koska kyse on arkiruuasta ja misaaminen tapahtuu kypsymisen aikana, joten ruoka valmistuu nopeasti. Ohje on alunperin Kodin Kuvalehdestä ja olen hieman tuunannut sitä oman näköisekseni. Lisukkeet keiton päälle voi jokainen laittaa oman makunsa mukaan, kaikki tai ei mitään tai kuten kuopuksemme, vain nuudelia ja kanaa, ei edes keittolientä.
Ohje:
1 prk kookosmaitoa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl currya
1 sipuli silputtuna
400 g maustamatonta broileria
3 1/2 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
1 rkl kalakastiketta
1 rkl (ruoko)sokeria
Lisäksi:
munanuudeleita
salottisipuli renkaita paistettuna ja sokerilla maustettuna
tuoretta korianterisilppua
punaista chiliä pieneksi leikattuna
Leikkaa broileri pieniksi suupaloiksi. Ota kolme ruokalusikallista kookosmaitoa kasarin pohjalle. Ota nimenomaa sitä paksumpaa kermaa purkin päältä. Lisää curry-tahna ja curry. Sekoita ja paista 1 minuutti. Lisää sipulisilppu ja kuullota pari minuuttia. Lisää broileri ja kypsennä 10 minuuttia. Laita nuudelivesi kiehumaan. Silpu chili ja korianteri. Leikkaa salottisipuli renkaiksi ja paista se. Ripottele paistamisen loppupuolella sipulin päälle sokeria. Kun broileri on kypsää, lisää vesi, kanaliemenkuution puolikas, kalakastike ja sokeri. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kookosmaito. Kiehauta ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä. Älä kiehauta kastiketta kiehauttamisen jälkeen enää kovalla voimakkuudella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, älä ylikeitä. Annostele kulhon pohjalle nuudelia, kaada päälle broileria liemineen ja koristele chilillä, korianterilla ja paistetulla sipulilla.
Johanna