Jauheliha,  Pasta

Spaghettia ja jauhelihaa Lindströmin tapaan homejuustolla maustettuna

Punajuuri ja homejuusto on liitto, joka puhuttelee minua aina. Jo opiskeluaikoina paras päivä oli, kun ruokalan listalla oli punajuurilaatikko homejuustolla. Silloin(kin) ruokatuntia odotettiin enemmän kuin kovasti!

Spaghetti ja jauheliha ovat perusraaka-aineet lapsiperheissä, ja jos lapset eivät vierasta punajuurta ja homejuustoa, niin tämä ohje on hyvää vaihtelua. Ja toivottavasti eivät vierasta punajuurta, tätä syksyn sesonkiherkkua, jossa on paljon ravintokuitua sekä monipuolisesti kivennäisaineita kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä sekä vitamiineja kuten A,-E, C-, ja B-vitamiinia. Punajuuressa on myös runsaasti folaattia, joka vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen. Se vaikuttaa myös positiivisesti aineenvaihduntaan sekä verisuonten ahtautumisen estämiseen.

Minulla oli ruokapöydässä oman perheen lisäksi 4 samanikäistä poikien kaveria ja siksi teinkin 800g jauhelihaa ja 500g spaghettia. Puolet jauhelihasta tein alla olevalla ohjeella ja puolet perustomaattikastikkeella. Pojat saivat itse valita, kumpaa syövät. Ja ryhmässä oli taas voimaa, melkein kaikki maistoivat myös punajuurikastiketta ja se myös maistui, koska lisää otettiin.

Spaghettia ja jauhelihaa Lindströmin tapaan homejuustolla maustettuna

Ohje:

2 esikeitettyä punajuurta

400 g jauhelihaa

1 rkl oliiviöljyä

1 pieni punasipuli

2 dl lihalientä

Ripaus mustapippuria

1 tl basilikaa

1 prk ruokakermaa

70 g homejuustoa

Spaghettia

Tuoretta basilikaa

Raasta punajuuret. Suojaa työtaso kunnolla, vaikka voipaperilla. Silpu sipuli. Keitä lihaliemi valmiiksi.

Kuulota sipulia oliiviöljyssä. Lisää jauheliha pannulle, paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla. Älä lisää suolaa, homejuustossa ja lihaliemessä on sitä jo tarpeeksi. Lisää raastettu punajuuri pannulle. Sekoita.

Kuorittu ja esikeitetty punajuuri
Lisää punajuuri jauhelihan joukkoon

Lisää lihaliemi. Sekoita. Lisää ruokakerma sekä homejuuston palat. Anna juuston sulaa ja kastikkeen kiehahtaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Tarjoa spaghetin ja tuoreen basilikasilpun kanssa. Jos kaipaat, raasta parmesaania päälle, itse en lisää juustoa enää annokseen kaivannut.

Homejuusto kastikkeen joukkoon
Kahden kastikkeen valmistus kerralla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *