Olen joskus aikoja aikoja sitten repäissyt Anna-lehdestä talteen tämän kananugetti ohjeen, mutta jostain syystä en ole tehnyt niitä aikaisemmin. Tänään oli kuitenkin sopiva hetki, kun mieheni oli työillallaisella ja meitä oli ruokapäydän ääressä vain minä ja pojat sekä yksi pojan ystävä. Nugetit leivitetään mm limetin kuoriraasteella ja kookoshiutaleilla, joten ne maistuvat aikuisillekin. Lisukkeeksi laitoin kaikille oman sweet-chili saucen. Tein nugetit broilerin sisäfileistä, jotka leikkasin puoliksi, näin ne olivat tarpeeksi ohuita, jotta paistuivat varmasti kypsiksi. Muina lisukkeina minulla oli riisiä ja tikkuvihanneksia ja niille kermaviili dippikastikkeet. Jos aikusia olisi ollut ruokapöydässä enemmän, olisin tehnyt kunnollisen salaatin.
Teen nugetteja varmuudella uudelleekin, ne olivat todella maistuvia ja myös lapsille, vaikka toinen pojista aluksi hieman kommentoikin limen makua…Toimivat hyvin iltapalana kuin myös vaikka lasten ruokana, kun kylässä on ystäviä ja aikuisten ruoka on jotain mikä ei niin lapsia puhuttele.
Ohje:
1 pkt broilerin sisäfileitä
1 dl korppujauhoja
1 dl pankojauhoja
3 rkl kookoshiutaleita
2 limetin raastettu kuori
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 rkl vettä
1 rkl limetinmehua
Oliiviöljyä paistamiseen
Leikkaa sisäfileet puoliksi. Ota kolme syvää lautasta esille. Laita yhteen pankojauhot, korppujauhot, kookoshiutaleet sekä limenkuoriraaste. Laita seuraavaan vehnäjauhot ja suola. Ja viimeiseen kananmunat, vesi sekä limenmehu.
Kääntele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoseoksessa. Laita lautaset myös tähän järjestykseen, niin työskentely helpottuu. Anna fileiden vetäytyä hetki, jotta kuorrutus tarttuu hyvin pintaan.
Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Itse käytin noin kolminkertaisen määrän normaaliin öljyn määrään verrattuna. Paista/friteeraa kauniin kypsiksi. Jos epäilet kypsyyttä, halkaise yksi file varmuuden vuoksi.