Aasia,  Broileri,  Jauheliha,  Nuudeli

Limettibroileria ja nuudeleita

Taas oli kiire saada ruokaa pöytään ennen illan lätkätreenejä. Tämä nuudeli syntyy nopeasti ja raaka-aineet ovat silti tuoreita. Käytän edelleen harvakseltaan broilerin jauhelihaa, enkä tiedä oikeastaan miksi. Hyvin maistui tämäkin ruoka pojille. Ainoastaan sokeriherneitä he hieman vierastivat, mutta se olikin odotettua.

Olen poiminut tämän ohjeen talteen Yhteishyvästä vuonna 2009. Valmistin ruuan ohjeen mukaan, lisäsin vain hieman enemmän limetinmehua sekä myös varhaissipulin varsia sekä korianteria makua tuomaan.

Limettibroileria ja nuudelia

Ohje:

1 punainen chili

3/4 dl tuoretta limetinmehua

2 rkl soijakastiketta

2 rl ruokokidesokeria

1 rkl vettä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

reilu 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1 punainen paprika

2 kevätsipulin/varhaissipulin vartta

150g tuoreita sokeriherneitä (tai pakaste)

1 rkl oliiviöljyä

400g broilerin jauhelihaa

1 pss (200g) munanuudeleita

1/2 ruukkua korianteria

Ainekset valmiina

Poista chilistä kanta ja siemenet ja silpu pieneksi. Silppua myös sipulit, raasta inkivääri sekä purista limetin mehu. Kuutioi paprika ja silpu varhais-/kevätsipulinvarret. Sekoita chili, limetinmehu, soijakastike, sokeri sekä vesi keskenään.

Kastike limettibroilerille

Kuumenna öljy ja kuulota ensin sipulia. Lisää sitten valkosipuli ja inkivääri pannulle. Kuulota hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää paprika ja sokeriherneet. Kääntele hetki. Lisää sipulin varret. Sekoita joukkoon kastike ja kuumenna.

Broilerin jauheliha ja kastikkeet paistuvat
Myös kastike lisätty joukkoon

Keitä nuudeli, valuta. Sekoita nuudelit ja limettibroileri. Laita tarjolle myös silputtua korianteria.

Limettibroileri ja nuudeleita valmiina
Ja vähän tuoretta korianteria päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *