Iskän burgerit on aina poikien vastaus, kun kysytään mitä hyvää ruokaa tänään tehdään! Niitä tehtiin taas viime sunnuntaina, koska pojilta oli kysytty mikä viikonloppuna maistuisi. Ja toiveisiin vastattiin, koska molemmat ovat olleet hieman kipeitä, parempi ruoka parempi mieli vai miten se nyt meni….
Burgereiden salaisuus on hyvät raaka-aineet ja hyvin maustettu jauheliha, jossa mukana myös tuore raastettua Parmesaania. Hampurilaissämpylä valikoima on kiitettävästi lisääntynyt viime aikoina. Hyviä brisossisämpylöitä löytyy niin Fazerilta kuin Vaasaniltakin. Majoneesi maustetaan srirachalla, siitä saa aikuisten burgereihin hieman enemmän makua. Ranskalaisia emme laittaneet tahi kaivanneet.
Kun pihvit on grillattu melkein kypsiksi, niiden päälle lisätään cheddar viipale ja paistamista jatketaan vielä hetki grillissä, jotta juusto sulaa. Tällä kertaa cheddarina oli Valion ja Naughty brgr:n yhteistyössä tehty cheddar juusto.
Burgerit:
400 g paistijauhelihaa
1 lihaliemikuutio
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl grillimaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 rkl tuoreraastettua Parmesaania
Murusta lihaliemikuutio kunnolla ja sekoita kaikkia ainekset jauhelihaan. Pyöritä öljytyin käsin 4-6 pihviä sämpylöiden koon mukaan.
Paista grillissä kypsyyden mukaan, joka sinulle parhaiten maistuu. Laita loppu puolella pala juustoa sulamaan pihvin päälle. Lämmitä myös briossisämpylät grillin ylätasolla.
Lisäksi:
Pihvitomaattia
Sipulia ohuina siivuina
Roomansalaatin lehtiä
Suolakurkkua
Sriracha-majoneesi:
1 dl Hellmann’s majoneesia
1 rkl ketsuppia
1 rk sriracha kastiketta
1 tl punaviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään.