Sain viikonloppuna äidiltä hänen mökiltä keräämiään kanttarelleja. Kanttarellit piti valmistaa nopeasti, samana iltana tai vähintään seuraavana. Siksi päätin tehdä heti maanantaina kanttarellipastan pekonin kera. Pojat söivät carbonaran perinteiseen tapaan, koska arvelin ettei kanttarellit vielä maistu heille. Keittiössä hääri apuna esikoinen, joka valmisti käytännössä kokonaan poikien carbonaran.
Kanttarellipasta pekonin kera
3 dl tuoreita kanttarelleja
250 g spaghettia
1/2 pkt (85 g) pekonia
1 pieni punasipuli
1 dl ruokakermaa
2 kananmunan keltuaista
40 g raastettua parmesaania
Mustapippuria ja suolaa
Parmesaania sekä lehtipersiljaa
Silppua sipuli pieneksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne myös pieniksi paloiksi. Suikaloi pekoni. Paista kuivalla pannulla pekoni melkein kypsäksi. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää myös sienet ja paista niin kauan, että neste häviää. Keitä samaan aikaan spaghetti runsaassa vedessä kevyesti suolattuna ohjeen antama aika.
Erottele keltuaiset ja sekoita ne ruokakerman ja raastetun parmesaanin kanssa. Valuta spaghetti. Laita kattilan pohjalle hieman oliiviöljyä ja kaada spaghetti siivilästä takaisin kattilaan. Sekoita pekoni-sieni seos joukkoon. Kaada kerma lisukkeineen joukkoon ja sekoita hetki miedolla lämmöllä.
Asettele lautaselle ja lisää mustapippuria myllystä annoksen päälle ja halutessasi myös suolaa sekä parmesaania että tuoretta lehtipersiljaa silputtuna.