Kävimme eilen syntymäpäiväni kunniaksi syömässä Ventunossa ensimmäistä kertaa. Ventuno kuuluu BW-Restaurant ketjuun ja vahvistaa italialaisella makumaailmalla tuttua BW-konseptia yhdessä syömista ja annosten jakoa. Ravintola sijaitsee Korkeavuorenkadulla upeassa Ohranantalossa. Otamme yleensä aina BW ravintoloissa maistelumenun. Sunnuntaina tarjolla ollut lista oli muita viikonpäiviä suppeampi ja päädyimmekin tällä kertaa ottamaan molemmat yhdet omat alkuruuat, yhden yhteisen alkuruuan, omat pääruuat ja syntymäpäiväni kunniaksi jaoimme vielä jälkiruuan. Palvelu oli sujuvaa ja annokset tulivat sopivaa vauhtia pöytään. Pojat tilasivat Margarita pizzat. Puu-uunissa paistetut pizzat olivat pohjiltaan juuri niin rapeat ja maukkaat kuin vain puu-uunissa kypsyneeltä voi toivoa. Sen verran hyvää ja nälkäisiä olivat pojat, että tilasivat vielä kolmannenkin pizzan puoliksi ja se tuli nopeasti sen enempää odottelematta.
Alkuun otimme molemmat Arancini risottopallot. Annos oli pieni, mutta maistuva suupala. Timjami-parmesaani dressing sekä raastettu parmesaani toivat oivallisesti lisämakua risottopalloon. Minä jatkoin tämän jälkeen Farinatalla, joka oli kikherne pannukakku, lisukkeina sitruunamajoneesia ja hasselpähkinää. Kikherneen maku oli sopivan voimakas ja hassselpähkinä toi mukavasti purutuntumaa annokseen. Mies jatkoi Vongolella, jossa oli katkarapua ja mustekalaa äyriäismajoneesilla ja pistaasilla. Kehui todella hyväksi ja arveli, että minä, kalaa syömätön, olisin pitänyt myös annoksesta. Annos oli kauniisti laitettu mantelisimpukan kuoreen. Yhteiseksi alkupalaksi meille tuli Bresaola & Stracciatella, joka olisi koonsa puolesta ollut yhtenä alkupalana riittävä myös yhdelle, mutta hinta (27€) oli kyllä aika huima. Annos oli maultaan erittäin hyvä ja tuore ja myös tässä oli purutuntumana pähkinää, tällä kertaa hasselpähkinää. Annos oli kyllä todella loistava, mutta 27€ alkuruuasta mietityttää.
Minä otin pääruuaksi kasvisannoksen tällä kertaa, vaikken kasvisyöjä olekaan. Mutta se oli hyvä valinta, koska miehen tilaama Bistecca eli grillattu härän ulkofilee, oli todella jyhkeä annos ja minulle varmuudella liian iso. Listalla luki 250g ja liha oli vähintään sen kokoinen. Tarjoilija suositteli meille lisuketta ja valitsimme Tutto Verden, joka puolestaan oli kokoonsa nähden erittäin kohtuuhintainen (7€) ja maultaan todellinen kimara salaatista, gorgonzolasta, karamellisoidusta omenasta ja hasselpähkinästä. Tajoilijan suositus oli osuva, koska miehen annoksessa ei todellakaan ollut muuta kuin lihaa, niin lisäke tuli kyllä tarpeeseen. Omassa Caponata di Melanzanessa oli munakoisoa paahdettuna savustetun tomaattisoffriton kanssa. Annos oli hyvä ja maistuva, mutta ehkä hieman öljyinen. Yhteinen lisukkemme toimi myös minun annoksessani hyvin.
Emme ole jälkiruoka ihmisiä, mutta syntymäpäiväni kunniaksi otimme kahvin lisäksi marenkikakun sorbetilla.
Ruoka oli maistuvaa, palvelu sujuvaa ja perheruokailun aina kruunaa se, että lapset viihtyvät ja syövät hyvällä ruokahalulla kaiken ja näin Ventunossa tapahtui. Pahoittelen huonoja kuvia, koska annosten kuvaaminen tuntuu yhä jotenkin hölmöltä ja yritin olla nopea ja huomaamaton…