Taas yksi jauheliha-pastakastike reseptivarastossa. Samat raaka-aineet, lukemattomat variaatiot. Tämä ohje tuli vastaan uusimmassa Yhteishyvä lehdessä ja päätin heti kokeilla. Ohjeessa puhutteli tuoreet raaka-aineet ja kuten olin toivonut, ne myös maistuivat lopputuloksessa.
Ruoka oli nopea valmistaa ja itse asiassa se tuli todistettua, kun taas kieli vyön alla väänsin ruokaa, niin että lätkätreeneihin lähteväkin ehtii syödä kunnolla ja mieluten rauhassa. Rauhasta en tiedä, mutta kunnolla söi. Tomaatteja paahdetaan uunissa 20 minuuttia ja sillä aikaa valmistuu oikeastaan kaikki muu, jauhelihan ruskistus, pastan keitto ja pöydän kattaminen.
Ohje:
2 suippopaprikaa
3 rs (750g) kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 ruukkua basilikaa
Parmesaania
Lämmitä uuni 200C. Pese ja puolita kirsikkatomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle. Pese paprikat, poista kannat ja siemenet ja paloittele. Lorauta päälle hieman öljyä. Paista uunissa 20 minuuttia.
Ruskista sillä aikaa jauheliha ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta ohjeen mukaan. Kaada tomaatit ja paprikat astiaan. Jätä muutama tomaatin puolikas koristeeksi. Soseuta paprikat ja tomaatit sauvasekoittimella rouheaksi kastikkeeksi. Kaada kastike jauhelihan joukkoon. Lisää basilikan silppu. Sekoita joukkoon myös valutettu pasta. Koristele muutamalla paahdetulla puolikkaalla tomaatilla. Tarjoa heti ja raasta päälle paljon tuoretta parmesaania.