Grillaus,  Jauheliha,  Kasvisruoka,  Lisuke

Jauhelihakepakot ja halloumi-kasvisvartaat kreikkalaisittain

Minulla on tapana ottaa kaupasta aina ilmaisreseptilehtiä kotiin tutkittaviksi, niin myös Lidilistä, jonka ruokalehti on nimeltään Liedellä. Lehdessä tehdään yhteistyötä Hans Välimäen mutta myös Meri-Tuuli Vantsin kanssa. Uusimmassa lehdessä tuli vastaan tämä ohje ja ajattelin sen maistuvan koko perheelle, koska ohjeessa oli paljon tuttuja makuja, myös poikien suuhun sopivia. Lisukkeiksi tein vielä grillattuja pitaleipiä- tosin valmiina Lidilistä ostettuina sekä tzatsikia, jonka puolestaan teen aina itse. Ohje löytyy jo täältä blogista.

Halloumi-kasvisvartaissa tuli sellainen ongelma ettei halloumi pysynyt ehjänä, kun pujotin sen vartaaseen. vaan se mureni. Lopetin yrittämisen aika nopeaan, jos ne eivät murenisi pujotuksessa, niin viimeistään grillatessa, joten päätin luopua siitä vartaana. Mutta paistoin ne kuitenkin pannulla lämpimiksi ja tarjosin erikseen. Hätä keinot keksii! Vartaita valeltiin Lidilistä saatavalla BBQ grillauskastikkeella. Vaihtoehtoina oli Brown sugar sekä Kentucky whiskey. Me valitsimme ensimmäisen, koska totesimme sen lasten suuhun paremmin sopivaksi.

Pitaleivät, halloumi-kasvisvartaat ja jauhelihakepakot

Ohje jauhelihakepakoille:

400 g paistijauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl pinjansiemeniä rouhittuna

1 dl lehtipersiljaa silputtuna

2 rkl minttua silputtuna

1 1/2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

1 1/4 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl kanelia

3/4 tl mustapippuria

1/2 tl kardemummaa

1 kananmuna

Varrastikkuja liotettuina

Kuori ja hienonna sipulit. Lisää silputut yrttien lehdet sekä pinjansiemenet sipulien joukkoon. Lisää mausteet. Ja lopuksi jauheliha sekä kananmuna sekoita.

Muotoile mureketaikinasta kahdeksan pötköä ja työnnä niihin varrastikut. Grillaa kypsiksi.

Jauhelihan mausteet
Jauhelihakepakot valmiina grilliin
Valmiit jauhelihakepakot

Ohje halloumi-kasvisvartaille:

1 pkt halloumia

1 punasipuli

1 kesäkurpitsa

1 punainen paprika

1/2 munakoiso

3 rkl Grillimaisteri BBQ-kastiketta

Varrastikkuja liotettuina

Paloittele halloumi kuutioiksi ja laita vartaisiin, jos saat pysymään ne ehjinä tai paista erikseen. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Huuhtele muut kasvikset, leikkaa kuutioiksi ja pujota vartaisiin. Sivele pintaan kastiketta ja grillaa kypsiksi siten että niissä on pinnassa kauniisti väriä.

Halloumi-kasvisvartaiden ainekset valmiina
Valmiit kasvisvartaat
Kasvisvartaat grillikastikkeella valeltuina
Valmiit, grillatut kasvisvartaat
Tzatsiki valmistuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *