Vaikka grillaaminen niin mukavaa ja hyvää onkin, niin joskus kesälläkin kaipaa jotain muuta. Vaikkapa pastaa! Tämä kasvispasta löytyi Soppa365 sivulta. Raaka-aineita on vähän, joten keskityin taas laatuun. Tomaatteja paahdetaan uunissa 15 minuuttia ja tällä aikaa valmistuu marinadi. Paahtamiseen jälkeen tomaatit sekoitetaan marinadiin ja tämän jälkeen kaikki yhteen pastan kanssa. Päälle ripotellaan murustettua fetaa ja tarkista että käyttämäsi juusto on nimenomaan fetaa, ei salaattijuustoa. Patros on hyvä, samoin Lidlistä saa hyvää fetajuustoa.
Ohje:
1 kg erivärisiä kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1/2 ruukkua basilikaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl limettimehua
1,2 dl hyvää oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
250-300 g spaghettia tai muuta pastaa
150-200 g fetaa
Laita uuni kuumenemaan 225C. Pese ja puolita kirsikkatomaatit ja laita uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda tomaatteja uunissa 15 minuuttia.
Valmista marinadi. Silpu valkosipulit pieniksi, samoin chili. Purista lime ja sitruuna. Revi basilikasta ja lehtipersiljasta lehdet, noin puolet ruukusta ja silpu ne. Laita marinadin ainekset astiaan. Valitse niin iso astia, että myös tomaatit mahtuvat aikanaan sinne. Sekoita marinadi.
Laita kuumat kirsikkatomaatin puolikkaat marinadiin ja keita pasta ohjeen mukaan. Valuta al dente pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää tomaatit marinadissa ja sekoita varovasti kastike pastan joukkoon. Murusta itsellesi sopiva määrä fetaa päälle ja koristele silputuilla yrteillä. Itse laitoin loput fetan ja yrtit tarjolle pöytään, jotta niitä voi itse halutessaan lisätä vielä annoksensa päälle.
Omena-parmesansalaatti
1 ruukku Romainesalaattia
1 Granny Smith omena
Pieni pala parmesanjuustoa
Mustapippuria ja sormisuolaa
Hyvää oliiviöljyä ja valkoista balsamietikkaa
Pese ja silpu salaatti tarjoiluastiaan. Leikkaa pesty omena neljään osaan ja siivuta omena niin ohueksi kuin mahdollista. Laita suikaleet salaatin päälle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja valkoista balsamietikkaa. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Raasta juustohöylällä haluamasi määrä parmesania omenoiden päälle.