Näitä pitaleipiä syömme ympäri vuoden ja broilerit grillataan aina grillissä. Minulla on erilaisia lisukkeita ja jokainen täyttää leipänsä omien mieltymystensä mukaan. Tämä toimii hyvin lasten kanssa ja varsin hyvin viimeksikin, kun pöytämme ympärillä oli oman perheen lisäksi poikien kolme ystävää.
Laitoin tällä kertaa tarjolle myös kirsikkatomaatteja ja paprikaa, koska niitä oli minulla reippaasti, enkä pidä ruuan hukkaan heittämisestä. Yleensä meillä on täytteenä broilerin lisäksi vain suikaloitua kaalia, fetaa, kalamataoliiveja, sipulia tai varhaisssipulia varsineen sekä tzatsikia.
Ohje:
Pitaleipiä ruokailijoiden mukaan, noin 2 per henkilö
1 pkt broilerin sisäfileitä
Marinadi:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1,5 tl kuivattua timjamia
Mustapippuria ja suolaa
1/2 prk kivettömia kalamataoliiveja
100g fetaa
1 sipuli ohueksi suikaloituna/ 2 varhaissipulia varsineen
200 g kaalia suikaloituna
Tzatsiki:
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1 puristettu valkosipulinkynsi
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
2 rkl ohuiksi suikaleiksi leikattua mintunlehtiä
15 cm pala kurkkua
Suolaa ja mustapippuria
Halutessasi myös paprikaa ja kirsikkatomaatteja
Sekoita marinadin ainekset ja laita broilerin fileet marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Suikaloi kaali juustohöylällä. Kuutioi feta. Grillaa huoneenlämpöiset broilerit kypsiksi ja lämmitä pitaleivät paketin ohjeen mukaan. Mieluiten uunissa tai grillissa.
Valmista tzatsiki. Raasta kurkku ja purista käsin ylimääräiset nesteet pois. Lisää jogurtin joukkoon. Purista valkosipuli ja lisää myös muut mausteet. Sekoita ja anna maustua hetken jääkaapissa.
Asettele ruoka tarjolle ja jokainen täyttököön leipänsä oman makunsa mukaan.