Toisena mökkipäivänä grillasimme broileria ja sen lisukkeiksi tein grillattuja inkiväärivihanneksia, herkkusieniä pekonilla, grillattua ananasta sekä pimientos de padron.
Ohje inkiväärivihanneksille:
1 puntti vihreää parsaa
10 naattiporkkanaa
1 kesäkurpitsa
Sivelykastike:
2 tl raastettua inkivääriä
1 rkl hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuori porkkanat ja puolita, jos ovat isoja. Poista parsoista puinen osa ja kuori vartta hieman. Leikkaa kesäkurpitsa reippaiksi siivuiksi.
Grillaa vihanneksia noin 5 minuuttia ja sivele samalla toisinaan kastikkeella. Jätä kasvikset hieman napakoiksi, mutta anna niiden saada kunnolla väriä
Herkkusienet pekonilla:
1 rs herkkusienia
1/2 pkt pekonia
Puhdista sienet ja kääri puolikkaaseen pekoniin. Grillaa yhtäaikaa kasvisten kanssa.
Grillattu ananas:
1 ananas
Suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita
Leikkaa ananaksen kuori pois ja suikaloi ananas renkaiksi. Grillaa niihin väriä ja mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurilla sekä chilihiutaleilla.
Pimientos de padron:
1 pss pieniä vihreitä paprikoita
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Pese paprikat ja laita ne vartaisiin. Öljyä kunnolla. Paista grillissä, kunnes paprikat rypistyvät. Mausta runsaasti sormisuolalla.