Alkupala,  Grillaus,  Kasvisruoka,  Lisuke

Lisukkeet grillattavan broilerin kanssa

Toisena mökkipäivänä grillasimme broileria ja sen lisukkeiksi tein grillattuja inkiväärivihanneksia, herkkusieniä pekonilla, grillattua ananasta sekä pimientos de padron.

Inkiväärivihannekset sekä herkkusienet pekonilla

Ohje inkiväärivihanneksille:

1 puntti vihreää parsaa

10 naattiporkkanaa

1 kesäkurpitsa

Sivelykastike:

2 tl raastettua inkivääriä

1 rkl hunajaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

Suolaa ja mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuori porkkanat ja puolita, jos ovat isoja. Poista parsoista puinen osa ja kuori vartta hieman. Leikkaa kesäkurpitsa reippaiksi siivuiksi.

Grillaa vihanneksia noin 5 minuuttia ja sivele samalla toisinaan kastikkeella. Jätä kasvikset hieman napakoiksi, mutta anna niiden saada kunnolla väriä

Herkkusienet pekonilla:

1 rs herkkusienia

1/2 pkt pekonia

Puhdista sienet ja kääri puolikkaaseen pekoniin. Grillaa yhtäaikaa kasvisten kanssa.

Grillattu ananas:

1 ananas

Suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita

Leikkaa ananaksen kuori pois ja suikaloi ananas renkaiksi. Grillaa niihin väriä ja mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurilla sekä chilihiutaleilla.

Pimientos de padron:

1 pss pieniä vihreitä paprikoita

Oliiviöljyä

Sormisuolaa

Pese paprikat ja laita ne vartaisiin. Öljyä kunnolla. Paista grillissä, kunnes paprikat rypistyvät. Mausta runsaasti sormisuolalla.

Grillatut ananakset ja pimientos de padron

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *