Jos edellinen Huevos Rancheros tuntui sinusta liian työläältä, mutta jotain erilaista ja herkullista aamiaista tekee mieli, kokeile tätä ohjetta. Ohje on Gino D’Acampon kirjasta Italian dieetti. Dieetistä ei nyt niin väliä, mutta hyvä aamiainen tämä on. Olen tehnyt tätä myös juhla-aamuihin, viikonloppuaamuihin kun aikaa on enemmän ja tyttöjen mökkiviikonloppuna, josta alla oleva kuvakin on. Astiat, joihin annokset tein, ovat Malagasta tuomani saviastiat, joita raahasin matkalaukussani kotiin useammassa eri koossa. Mutta onnellinen olen, että näin jaksoin tehdä, koska astiat ovat kauniit ja muistuttavat aina käytön yhteydessä tuostakin reissusta.
Ohje kahdelle:
1 rkl oliiviöljyä
1 viipaloitu valkosipulinkynsi
1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa
kourallinen silputtua tuoretta basilikaa
4 siivua Parmankinkkua
2 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 180C. Kuumenna öljy ja kuullota siinä valkosipulit. Kaada joukkoon tomaattimurska ja hauduta välillä sekoittaen keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kun kastike on valmis, lisää basilika, suola ja mustapippuri. Asettele kinkkuviipaleet kahdelle uunia kestävän kulhon pohjalle (halkaisija 10 cm, korkeus 6 cm). Kaada kinkun päälle tomaattikastike. Tee kastikkeeseen kolo ja riko kananmuna siihen. Paista uunin keskitasolla noin 13 minuuttia tai kunnes valkuainen/kananmuna on hyytynyt. Ripottele kananmuna päälle suolaa ja annoksen päälle silputtua basilikaa. Laita tarjolle myös rapeakuorista leipää, jotta saat koko kastikkeen syötyä taas viimeiseen pisaraan.
Hyvää juhla-aamiaista tai viikonlopun aamua, kun aikaa on ja kiirettä ei ole!
Johanna