Olimme myös juhannuksen jälkeisen viikonlopun mökillä ja grillasimme flank steakia uudelleen. Lisukkeiksi tein tällä kertaa vesimeloni-fetasalaatin, tomaatti-oliivisalaatin, sekä tomaattihakkeluksen. Juhannuksesta oli jäänyt myös romescokastiketta ja punaviini-yrttivoita, jotka söimme nyt loppuun.
Ohje vesimeloni-fetasalaatille
500g vesimelonia
200 g fetajuustoa
1 rkl tuoretta ruohosipuli/varhaissipulinvartta silputtuna
1 rkl tuoretta minttua
1 rkl juoksevaa hunajaa
Mustapippuria
Leikkaa vesimelonin kova kuori pois ja viipaloi vesimeloni paloiksi. Murenna feta ja hienonna yrtit. Asettele vesimelonit tarjoiluastiaan, laita murennettu feta vesimelonin päälle. Purista päälle hunajaa ja sirottele mustapippuria. Koristele mintulla ja sipulilla.
Ohje tomaatti-oliivisalaatille:
500 g kirsikkatomaatteja
1 dl kalamata oliiveja ilman kiviä
1 pss salaattisekoitusta
1 dl tuoretta basilikaa
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Huuhtele salaatti ja asettele tarjoiluastiaan. Pese ja puolita tomaatit. Asettele tomaatit ja valuutetut oliivit salaatin päälle. Lusikoi kastiketta salaattiin itsellesi sopiva määrä. Koristele silputulla basilikalla.
Ohje tomaattihakkelukselle:
10 kirsikkatomaattia
Tuoretta basilikaa silputtuna
1/2 punainen chili
1 varhaissipuli/pieni punasipuli
2 varhaissipulinvartta
1 rkl sitruunanmehua
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi sipuli ja silppua sipulin varsi. Yhdits kaikki ainekset astiassa ja tarjoile.