Alkupala,  Grillaus,  Kasvisruoka,  Lisuke,  Salaatti

Lisukkeet grillattavan lihan kanssa

Olimme myös juhannuksen jälkeisen viikonlopun mökillä ja grillasimme flank steakia uudelleen. Lisukkeiksi tein tällä kertaa vesimeloni-fetasalaatin, tomaatti-oliivisalaatin, sekä tomaattihakkeluksen. Juhannuksesta oli jäänyt myös romescokastiketta ja punaviini-yrttivoita, jotka söimme nyt loppuun.

Flank steakin lisukkeet

Ohje vesimeloni-fetasalaatille

500g vesimelonia

200 g fetajuustoa

1 rkl tuoretta ruohosipuli/varhaissipulinvartta silputtuna

1 rkl tuoretta minttua

1 rkl juoksevaa hunajaa

Mustapippuria

Leikkaa vesimelonin kova kuori pois ja viipaloi vesimeloni paloiksi. Murenna feta ja hienonna yrtit. Asettele vesimelonit tarjoiluastiaan, laita murennettu feta vesimelonin päälle. Purista päälle hunajaa ja sirottele mustapippuria. Koristele mintulla ja sipulilla.

Vesimeloni-fetasalaatti

Ohje tomaatti-oliivisalaatille:

500 g kirsikkatomaatteja

1 dl kalamata oliiveja ilman kiviä

1 pss salaattisekoitusta

1 dl tuoretta basilikaa

Kastike:

1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa

1 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Huuhtele salaatti ja asettele tarjoiluastiaan. Pese ja puolita tomaatit. Asettele tomaatit ja valuutetut oliivit salaatin päälle. Lusikoi kastiketta salaattiin itsellesi sopiva määrä. Koristele silputulla basilikalla.

Tomaatti-oliivisalaatti
Turussa ostan aina Sorrin salaattia

Ohje tomaattihakkelukselle:

10 kirsikkatomaattia

Tuoretta basilikaa silputtuna

1/2 punainen chili

1 varhaissipuli/pieni punasipuli

2 varhaissipulinvartta

1 rkl sitruunanmehua

1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl punaviinietikkaa

Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi sipuli ja silppua sipulin varsi. Yhdits kaikki ainekset astiassa ja tarjoile.

Lisukkeet valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *