Koska juhannuksena söimme paljon grillattua ruokaa, kotiin tultuamme teki mieli hieman keventää. Tämä thaimaalainen hapanimelä kastike pitää sisällään paljon kasviksia ja oli hyvä vaihtelu grillattaviin ruokiin. Ohje on Klassisesta Thaikeittiö kirjasta.
1 pkt porsaan sisäfile
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminöljyä
3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1 pieni punasipuli/varhaissipuli viipaloituna
2 rkl kalakastiketta
3 cm raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl (ruokokide)sokeria
1 punainen parika kuutioituna
1/2 kurkku viipaloituna ja siemenet poistettuna
2 tomaattia lohkottuna
120g tuoretta ananasta kuutioituna
3 kevätsipulia/varhaissipulia lyhyinä paloina
Mustapippuria ja suolaa
Tuoretta korianteria ja kevätsipulin suikaleita koristeluun
Poista lihasta kalvot ja leikkaa ohuiksi siivuksi. Kuumenna seesaminöljy ja oliiviöljy wokissa ja lisää valkosipuli kuullottaen se pehmeäksi. Lisää joukkoon lihasuikaleet ja paista niitä 4-5 minuuttia. Lisää seuraavaksi sipuliviipaleet ja inkivääriraaste. Mausta liha suolalalla, mustapippurilla, kalakastikkeella sekä sokerilla. Kypsennä aineksia koko ajan käännellen 3-4 minuuttia tai kunnes liha on kyspsää. Kumoa pannuun loput kasvikset ja kypsennä aineksia vielä 3-4 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos ainekset näyttävät kuivuvan liikaa. Laita tarjoiluastiaan ja koristele kevätsipulin suikaleilla ja silputulla korianterilla.
Tarjoa jasmiiniriisin kera.