Aasia,  Liha,  Riisi

Hapanimelää porsasta thaimaalaisittain

Koska juhannuksena söimme paljon grillattua ruokaa, kotiin tultuamme teki mieli hieman keventää. Tämä thaimaalainen hapanimelä kastike pitää sisällään paljon kasviksia ja oli hyvä vaihtelu grillattaviin ruokiin. Ohje on Klassisesta Thaikeittiö kirjasta.

Hapanimelää porsasta thaimaalaisittain

1 pkt porsaan sisäfile

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl seesaminöljyä

3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina

1 pieni punasipuli/varhaissipuli viipaloituna

2 rkl kalakastiketta

3 cm raastettua tuoretta inkivääriä

1 rkl (ruokokide)sokeria

1 punainen parika kuutioituna

1/2 kurkku viipaloituna ja siemenet poistettuna

2 tomaattia lohkottuna

120g tuoretta ananasta kuutioituna

3 kevätsipulia/varhaissipulia lyhyinä paloina

Mustapippuria ja suolaa

Tuoretta korianteria ja kevätsipulin suikaleita koristeluun

Poista lihasta kalvot ja leikkaa ohuiksi siivuksi. Kuumenna seesaminöljy ja oliiviöljy wokissa ja lisää valkosipuli kuullottaen se pehmeäksi. Lisää joukkoon lihasuikaleet ja paista niitä 4-5 minuuttia. Lisää seuraavaksi sipuliviipaleet ja inkivääriraaste. Mausta liha suolalalla, mustapippurilla, kalakastikkeella sekä sokerilla. Kypsennä aineksia koko ajan käännellen 3-4 minuuttia tai kunnes liha on kyspsää. Kumoa pannuun loput kasvikset ja kypsennä aineksia vielä 3-4 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos ainekset näyttävät kuivuvan liikaa. Laita tarjoiluastiaan ja koristele kevätsipulin suikaleilla ja silputulla korianterilla.

Tarjoa jasmiiniriisin kera.

Ainekset valmiina hapanimelään porsaaseen
Liha ja kasvikset kypsyvät
Hapanimelä porsas thaimaalaisittain
Hapanimelä porsas thaimaalaisittain

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *