Alkupala,  Grillaus,  Kasvisruoka,  Liha,  Lisuke,  Salaatti

Porsaan sisäfile grillissä, mojo-kastike, leipäjuustosalaatti sekä wokatut kasvikset

Juhannussunnuntain pääraaka-aineemme oli porsaan sisäfile. Tein marinadin valmiiksi puhtaaseen lasipurkkiin jo kotona, näin fileen sai helposti laitettua marinoitumaan jo Juhannuspäivän iltana. Lisukkeena meillä oli Mojo-kastiketta, jota teen meille joka kesä ja tarjoan porsaan, kanan ja/tai uusien perunoiden kanssa. Mojo juontaa juurensa Espanjaan, jossa sitä syödään ryppyperinoiden kanssa. Jos olet tuonut Espanjasta matkalta valmista Mojo-kastiketta kotiin, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä. Itse tehtynä kastike on huomattavasti parempaa, raikaampaa ja se on yksinkertaista valmistaa. Voit vaikka laittaa osan pakkaseen, vaikkakin se säilyy hyvin muutaman viikon jääkaapissa.

Lisäksi meillä oli pöydässä leipäjuustoa tomaattihakkeluksella, wokattuja vihanneksia sekä porsaan kanssa myös nopeasti paistettuja papuja valkosipulissa.

Kaikki ohjeet ovat Glorian ruoka&viinistä.

Wokatut vihannekset, leipäjuustosalaatti, Mojo-kastike porsaan fileen kera

Ohje porsaanfileelle:

1 porsaan sisäfile

Marinadi:

1 rkl soijaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl vettä

1 rkl sinapinsiemeniä

1 tl currya

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista lihasta kalvot ja laita marinadiin yön yli.

Grillaa liha ja laita lopuksi folioon vetäytymään hetkeksi. Suikaloi liha valmiiksi vadille.

Porsaan sisäfileet grillattuina papujen kera

Ohje papulisäkkeelle:

1 pss papuja

2 valkosipulinkynttä

Voita

Suolaa

Keitä pavut runsaassa ja suolatussa vedessä 3-5 minuuttia. Valuta pavut. Laita pannulle voita, anna sulaa. Lisää silputut valkosipulinkynnet, kuulota hetki, mutta älä ruskista. Lisää pavut ja pyöräytä ne sekaisin valkosipulin kanssa ja että ne hieman lämpenevät.

Ohje mojo-kastikkeelle:

2 punaista paprikaa

1 punainen chili

2 paahtoleivän paahdettua siivua

2 valkosipulinkynttä

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl viinietikkaa

2 tl sokeria

1 tl suolaa

1/2 tl juustokuminaa

Halkaise paprikat ja chili. Poista siemenet ja kuutioi. Kuutioi myös leipä ja kuoritut valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi.

Mojon ainekset kuutioituina
Soseutettu Mojo-kastike

Ohje leipäjuustosalaatille:

300 g leipäjuustoa

4 tomaattia

2 pientä varhaissipulia

Tuoretta basilikaa silputtuna

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria

Paloittele juusto ja aseta tarjouluastiaan. Puolita tomaatit ja poista siement. Kuutioi liha. Leikkaa sipulit renkaiksi tai hienoksi silpuksi makusi mukaan. Sekoita tomaatin joukkoon öljy, sipuli ja basilika. Mausta. Levitä tomaattihakkelus leipäjuuston päälle.

Tomaattihakkelus
Valmis leipäjustosalaatti

Ohje wokatuille vihanneksille:

1 rs tummia herkkusieniä

1 kesäkurpitsa

4 varhaissipulia

2 valkosipulinkynttä

2 eri väristä paprikaa

Mustapippuria, suolaa ja oliiviöljyä

Putsaa ja halkaise sienet neljään osaan. Kuutioi paprikat. Ja leikkaa kesäkurpista siivuiksi. Leikkaa sipulit noin neljään osaan, jotta niistä tulee sopivia suupaloja. Silppua valkosipuli.

Laita oliiviöljyä wokkipannuun ja kaada kaikki kasvikset pannulle. Wokkaa kasvikset, mutta jätä ne napakoiksi.

Kasvikset valmiina wokkiin
Wokkaus
Valmiit wokatut kasvikset
Uudet perunat, wokatut kasvikset ja porsaan sisäfilee pavuilla
Leipäjuustosalaatti ja mojo-kastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *