Broileri,  Pasta

Broileri-pestopasta, lätkäpastaa

Broileripasta on varmasti kaikkien lätkäpastojen äiti. Tai minkä tahansa urheilijan pastojen pasta. Variaatioita on monia. Tässä yksi, jonka tein tänään nopeasti ennen toisen poikamme peliä. Ohje on alunperin Yhteishyvästä ja olen vähän tuunannut sitä meille sopivammaksi. En muuten koskaan osta valmiiksi marinoitua broileria. Marinoin itse, se on helppoa ja nopeaa. Aina tulee öljyä ja jotain happoa, sitruunaa/limeä tai viinietikkaa. Mausteet broilerin marinadiin poimin ruuan muista mausteista. Tänään latoin oliiviöljyä, sitruunaa, suolaa, mustapippuria ja basilikaa. Anna marinoitua niin kauan kuin ehdit odottaa.

Ohje:

1 pkt broilerin fileetä

1 rkl oliiviöljyä

1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna

300 g penneä tai muuta pastaa

3 rkl punaista pestoa

1 rs kirsikkatomaatteja

100 g babypinaattia

3 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

Paista broilerit oliiviöljyssä. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää broilerien joukkoon. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta. Lisää pinaatti broilerin joukkoon ja paista pienemmäksi. Lisää pesto ja sekoita. Kaada pasta broilerin joukkoon ja sekoita. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit joukkoon, sekoita, älä paista tomaatteja. Aseta tarjolle, koristele pinjansiemenillä ja basilikalla. Raasta halutessasi annoksen päälle tuoretta parmesaania.

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *