Jauheliha,  Pasta

Spaghetti ja lihapullat kahdella tapaa-nopeasti ja hieman pidemmän kaavan mukaan

Spagetti ja lihapullat tomaattikastikkeessa on monen lapsiperheen suosikki ja kun mausteita on tapeeksi, se toimii erittäin hyvin aikuisillakin. Arkena voi tehdä nopean version ja kun  aikaa on enemmän, niin raaka-aineita ja vaiheita voi hieman lisätä. Kun sekä kastike että spagetti ovat valmiit, sekoitan ne aina spagettikattilassa ja laitan tarjolle yhdessä. Näin maku mehevöityy ja toimii paremmin myös jos seuraavaan päivään jää annos lämmitettäväksi. Ja käytän taas täysjyväspagettia, useimmiten Barillaa.

Ensin nopeampi ohje ja sitten hieman pidempi ohje. Laitoin tänään nopeaan annokseen myös porkkanaa pieneksi leikattuna, voit myös raastaa sen pieneksi kastikkeen joukkoon tai jättää kokonaan pois. Muista laittaa myös tomaattikastikkeeseen aina ripaus sokeria makua pyöristämään. Ensimmäinen ohje on Yhteishyvästä ja toinen Kodin Kuvalehdestä.

Ohje:

400 g naudan jauhelihaa

1/2 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

3 rkl korppujauhoja

1 kananmuna

ripaus suolaa, mustapippuria, chiliä ja paprikajauhetta

2 rkl hienonnettua basilikaa

Tomaattikastike:

1 porkkana

1/2 sipuli

1 rkl öljyä

1 prk (Mutti) tomaattimurskaa

2 dl lihalientä

1 laakerinlehti

ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Laita kulhoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet, hienonnettu basilija ja sipulit. Sekoita ja muotoile pieniä lihapullia voipaperille odottamaan. Tee kastike. (Kuori ja hienonna/raasta porkkana.) Hienonna sipuli ja kuullota molemmat öljyssä kattilassa. Lisää lihaliemi, tomaattimurska, laakerinlehti ja mausteet. Anna kiehahtaa. Nosta kastikkeen joukkoon varovasti lihapullat. Keitä miedolla lämmöllä ja kääntele välillä noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys jos olet epävarma halkaisemalla yksi lihapulla. Valuta spagetti, poista laakerinlehti kastikkeesta ja  sekoita spagetti kastikkeeseen ja tarjoile tuoreen parmesaani raasteen kanssa.

Lihapullat tomaattikastikkeessa Napolilaisittain, ohje:

400 g naudan jauhelihaa

3 rkl korppujauhoja

1/2 ruukku lehtipersiljaa

1 kananmuna

50 g parmesanraastetta

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

4 rkl pinjansiemeniä

vehnäjauhoja

Tomaattikastike:

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 prk (Mutti) tomaattimurskaa

1dl paseerattua tomaattia

ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

oliiviöljyä

Laita korppujauhot astiaan ja lisää 1 rkl vettä, sekoita. Silppua lehtipersilja ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuulota sipulit. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, persilja, kananmuna, parmesaani, pinjansiemet, sipulit ja mausteet. Sekoita ja pyörittele tasaisiksi pulliksi. Laita vehnäjauhot lautaselle ja pyöräytä lihapullat lopuksi jauhoissa. Tämä pitää pullat mehevinä. Tee kastike. Kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska, paseerattutomaatti ja mausta. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Paista pullat pannulla öljyssä ja lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään loppuun. Tarkista kypsyys tarpeen vaatiessa halkaisemalla yksi lihapulla. Sekoita yhteen spagetin kanssa ja tarjoa tuoreen parmesaaniraasteen ja basilijasilpun kanssa.

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *