Kun poimin Hanna G kokkaa kirjasta tomaattikeiton ohjeen valmistukseen, lisäsin todo-listalleni myös tämän kesäkurpitsapastan. Samaistuin Hanna G:n ajatukseen siitä, että kesäkurpitsa on usein väärin käytetty ja tarjottu, kun se tulee useimmiten vastaan buffet pöydässä isoina ja raakoina paloina salaatissa. Tässä pastassa kesäkurpitsa suikaloidaan niin ohuiksi viipaloiksi kuin mahdollista ja sitten vielä viipaloidaan. Ohjeessa kehotetaan tekemään tämä mandoliinilla ja siitä huomasinkin, että keittiöstäni puuttuu mandoliini. Olen lainannut sitä tarpeen tullen naapurista, mutta nyt päätin että on oman oston aika. Yllätyin kuitenkin niiden hintavuudesta kun katsoin Chez Mariuksen sivuja. Mandoliini, jonka lainaan naapurista on 153€ hintainen, mutta on se kyllä kevytkäyttöinenkin ja toimii kuin rasvattu! Mandoliini on siis ostoslistalla ja tällä kertaa sain mielestäni aivan tarpeeksi ohuita siivuja myös japanilaisella kokkiveitselläni,
Pasta oli juuri niin hyvä kuin Hanna G ohjeessa lupasikin. Taas, kun raaka-aineita oli vähän, panostin laatuun ja valitsin pastaksi hieman parempaa pastaa. Kuopukselle tämä pasta ei maistunut, onneksi oli myös eilistä spaghetti bolognesia jäljellä, mutta esikoinen kyllä söi reippaasti, tosin lautaselle jäi useampi herne….
Ohje:
400-500g kuivapastaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa ohuina suikaleina ja sitten viipaleina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl valkoviiniä
1 dl pastan keitinvettä
200 g pakasteherneitä
nokare voita
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
30 g raastettua parmesaania
Ripaus suolaa
Lämmitä pata ja kaada oliiviöljy pataan. Lisää kesäkurpitsa ja paistele hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes se karamellisoituu.
Keitä samaan aikaan pasta ohjeen mukaan.
Lisää pataan silputtu valkosipuli ja valkoviini. Kiehauta niin, että alkoholi haihtuu. Kun pasta on melkein kypsää, ota 1 dl sen keitinvettä ja kaada pataan. Lisää jäiset herneet. Keitä puoli minuuttia hieman kovemmalla lämmöllä ja laske sitten taas lämpöä. Lisää pataan valutettu pasta, voinokare ja sekoita. Lisää myös silputtu minttu sekä parmesaaniraaste.
Sekoita ja tarjoa heti raastetun parmesaanin ja silputun mintun kera.