Kasvisruoka,  Pasta

Kesäkurpitsapasta

Kun poimin Hanna G kokkaa kirjasta tomaattikeiton ohjeen valmistukseen, lisäsin todo-listalleni myös tämän kesäkurpitsapastan. Samaistuin Hanna G:n ajatukseen siitä, että kesäkurpitsa on usein väärin käytetty ja tarjottu, kun se tulee useimmiten vastaan buffet pöydässä isoina ja raakoina paloina salaatissa. Tässä pastassa kesäkurpitsa suikaloidaan niin ohuiksi viipaloiksi kuin mahdollista ja sitten vielä viipaloidaan. Ohjeessa kehotetaan tekemään tämä mandoliinilla ja siitä huomasinkin, että keittiöstäni puuttuu mandoliini. Olen lainannut sitä tarpeen tullen naapurista, mutta nyt päätin että on oman oston aika. Yllätyin kuitenkin niiden hintavuudesta kun katsoin Chez Mariuksen sivuja. Mandoliini, jonka lainaan naapurista on 153€ hintainen, mutta on se kyllä kevytkäyttöinenkin ja toimii kuin rasvattu! Mandoliini on siis ostoslistalla ja tällä kertaa sain mielestäni aivan tarpeeksi ohuita siivuja myös japanilaisella kokkiveitselläni,

Pasta oli juuri niin hyvä kuin Hanna G ohjeessa lupasikin. Taas, kun raaka-aineita oli vähän, panostin laatuun ja valitsin pastaksi hieman parempaa pastaa. Kuopukselle tämä pasta ei maistunut, onneksi oli myös eilistä spaghetti bolognesia jäljellä, mutta esikoinen kyllä söi reippaasti, tosin lautaselle jäi useampi herne….

Kesäkurpitsapasta Hanna G:n ohjeella

Ohje:

400-500g kuivapastaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 keskikokoinen kesäkurpitsa ohuina suikaleina ja sitten viipaleina

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 dl valkoviiniä

1 dl pastan keitinvettä

200 g pakasteherneitä

nokare voita

2 rkl tuoretta minttua silputtuna

30 g raastettua parmesaania

Ripaus suolaa

Kesäkurpitsapastan ainekset valmiina
Pinaatilla maustettu Italiamo pasta

Lämmitä pata ja kaada oliiviöljy pataan. Lisää kesäkurpitsa ja paistele hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes se karamellisoituu.

Kesäkurpitsat padassa

Kesäkurpitsa karamellisoituu

Keitä samaan aikaan pasta ohjeen mukaan.

Lisää pataan silputtu valkosipuli ja valkoviini. Kiehauta niin, että alkoholi haihtuu. Kun pasta on melkein kypsää, ota 1 dl sen keitinvettä ja kaada pataan. Lisää jäiset herneet. Keitä puoli minuuttia hieman kovemmalla lämmöllä ja laske sitten taas lämpöä. Lisää pataan valutettu pasta, voinokare ja sekoita. Lisää myös silputtu minttu sekä parmesaaniraaste.

Vihannekset padassa
Myös pasta, minttu ja parmesaaniraaste padassa

Sekoita ja tarjoa heti raastetun parmesaanin ja silputun mintun kera.

Kesäkurpitsapasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *