Mieleni teki jotain kevyempää ja yksinkertaisempaa ruokaa ja tämä Hanna G kokkaa kirjan tomaattikeitto on jo pitkään ollut listallani. Nyt oli sopiva hetki kokeilla sitä ja mietin muutenkin enemmän kasvisruokia perheemme arkeen, kun kasvisruokien lisäämisestä ruokavalioon oli paljon juttua Hesarissa viime viikolla.
Tämä keitto syntyy vaivatta, mutta tomaatit kypsyvät uunissa 2 tuntia, joten hieman ennakointia se vaatii. Raaka-aineita on vähän, joten keskityin taas laatuun ja käytin Mutin kokonaisia tomaatteja purkissa. Itsetehty yrttipatonki oli myös todella hyvä, vaikkei kovinkaan kevyt, mutta oma ruokafilosofiania on, että kaikkea voi syödä mutta kohtuudella. En välttele mitään, jos mieleni sitä tekee sen vuoksi, että se olisi yleismielipiteen mukaan lihottavaa. Esikoinen kehui näitä patonkeja taivaallisiksi!
Ohje:
2 tlk kokonaisia tomaatteja
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1/2 tl paahdettua paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3-5 dl kana/kasvislientä
1 dl ruokakermaa
Kaada tomaatit uunivuokaan ja riko tomaattien rakennetta hieman. Ripottele päälle fenkolinsiemenet ja paahda uunissa 2 h 170C asteessa.
Kaada tomaatit kattilaan ja lisää mausteet. Kaada ensin 1 dl kiehuvaa kanalientä joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kana/kasvislientä vähitellen lisää, kunnes koostumus on keittomaista. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Ripttele annoksen pinnalle halutessasi tuoreita yrttejä
Ohje yrttipatongille:
30 g voita sulatettuna
1dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Muutama oksa , vain lehdet, lehtipersiljaa
Suolaa ja mustapippuria
1 patonki halkaistuna
1 dl raastettua parmesaania
Sekoita voi, öljy, mausteet ja lehtipersilja.
Halkaisi patonki pitkittäin ja sivele yrttiseosta leikkauspinnoille. Paista 10 minuuttia 225C asteessa. Ota patongit uunista ja raasta päälle parmesania.