Vietimme viikonloppuna esikoisen syntymäpäiviä ja teen aina ruokaa, koska suurin osa sukulaisista tulee Helsingin ulkopuolelta. Erilaiset ruokavaliot ja ruokatottumukset asettavat haasteen menulle ja myös tietysti se, että ruokaa tehdään isolle porukalle kotikeittiössä yhdellä uunilla ja muilla kodinkoneilla.
Uusimmassa K-ruokalehdessä oli ohje kanaburritoille ja päätin tehdä niitä, koska tortilla lettujakin saa Santa Marialta gluteiinittomina. Täytteitä muokkasin oman makuni mukaan ja täytteinä meillä oli grillattua kanaa, pico de galloa, chunky guacamolea, kermaviiliä ja meksikolaista riisiä. K-ruokalehdessä meksikolainen riisi oli Uncle Bensin valmista, mutta minä halusin tehdä riisinkin itse. Se oli todella helppoa ja nopeaa ja varmasti parempaa kuin valmis. Ohjeen riisiin löysin Lumolifestyle blogista.
Lisukkeeksi tein grillattua maissia, joka oli poikien toive. Jokainen ruokailija sai oman makunsa mukaan laittaa lämpimän maissin päälle joko tai voita, sormisuolaa, parmesanjuustoa, tuoretta korianteria tai sweetchilikastiketta.
Myös jälkiruoka oli gluteiiniton, nimittäin kinuskiset tacotaskut, jotka paistoin sokerista, fariinisokerista, voista ja maissijauhoista. Ohjeen näihin löysin puolestaan Kinuskikissan blogista. Taskut täytti jokainen itse oman makunsa mukaan mansikoilla, pensasmustikoilla, vadelmilla, persikalla sekä kermavaahdolla ja suklaamuruilla. Ohjeen näille kirjoitan erillisessä blogijulkaisussa.
Taas on juhlat vietetty ja juhlijat ruokittu. Ohjeen omiin juhliisi tai omalle perheelle kanaburritolle löydät alta. Pico de gallon ja Chunky guacamolen ohjeet olen kirjoittanut tänne jo aiemmin. Ne löydät kirjoittamalla nimet hakukenttään.
P.S tein meksikolaisen riisin tuplana ja siinä oli aivan liikaa 11 hengelle…

Ohje:
1 rs broilerin sisäfileitä
1 pss Santa Marian Taco mausteseosta
Oliiviöljyä
1 prk kermaviiliä + Taco dippimauste esim Taffel
Chunky guacamole
Pico de gallo
Meksikolainen riisi, itse tehtynä (ohje alla) tai Uncle Bens
Tortillalettuja
Laita broilerin fileet marinoitumaan vähintään 2 h ennen oliiviöljyn ja Tacomausteen kanssa. Ota huoneen lämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Suikaloi kypsät grillatut kananfileet.
Ohje meksikolaiselle riisille:
3 rkl oliiviöljyä
2,5 dl raakaa pitkäjyväistä riisiä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 prk tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
3 rkl hienonnettua korianteria
2 rkl oliiviöljyä
Kuumenna öljy ja lisää riisi. Kuulota. Lisää valkosipuli silputtuna, suola ja juustokumina. Sekoita ja lämmitä hetki.

Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja korianteri. Lisää lämpöä ja anna kiehahtaa.

Laske lämpöä ja anna porista kannen alla 20-25 minuuttia. Sekoittele välillä. Laita lopuksi loraus oliiviöljyä joukkoon. Sekoita ja koristele korianterilla.

Grillatut maissit:
Esikeitettyjä maisseja 1 per ruokailija
Voita
Sormisuolaa
Parmesanraastetta
Sweetchili-kastiketta
Silputtua tuoretta korianteria
Grillaa maissit ja laita kaikki lisukkeet eri astioihin, joista jokainen voi maustaa oman maissinsa makunsa mukaan.





