Leivon harvoin, mutta jos leivon se on yleensä suolaista. Perunarieskoja teen melkein aina, kun meillä on ollut perunamuusia ruokana. Muusia usein jää koska käytän koko 1 kg pussillisen perunoita muusiin. Koska jos jätän pussin pohjalle muutaman perunan, niiden todennäköisin seuraava kohde on biojäte kuin leikkuulauta.
Tämä ohje on helppo ja muut raaka-aineet sinulla todennäköisesti on aina valmiina kotona. Ja taas ohje on niin yksinkertainen, että sen voi tehdä yhdessä lasten kanssa tai antaa kokonaan heidän hommaksi ja ottaa vastaan minkämallisia rieskoja tahansa, koska makuhan on se pääasia! Ohje on netistä, Kotikokin sivuilta, taitaa olla muuten Suomen katsotuin perunarieskaresepti!
Ohje:
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 muna
2-3 dl vehnäjauhoja
Laita uuni lämpenemään 275C. Vaivaa kylmään muusiin suola, muna ja jauhot. Vaivaa sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä, älä tee sitkoa. Levitä pellille 4 leipästä jauhoitetun käsin. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ja paista uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna saada väriä, mutta älä polta. Vahdi siis rieskoja koko ajan. Jos sinulla jäi eri määrä muusia, muokkaa ohjetta sen mukaan. Kaikki muusi kannattaa kuitenkin käyttää.
Johanna
2 Comments
Jussi Kulkevainen
Tee perunamuusia niin että siitä jää reilusti raaka-ainetta siirapilla makeutettuun uunissa paistettuun perunasosevuokaan. Muusista valmistettu siirapilla makeutettu perunasosevuoka on erittäin helppo valmistaa.
Ohje on erittäin helppo ja yksinkertainen:
Siirapilla makeutettu perunasosevuoka.
Notkista perunamuusi maidolla ”sakeannotkeaksi” soseeksi. Lisää siirappia noin ½-1 desilitraa 1 litraan sosetta. Tarkista suola, mutta perunamuusin suola yleensä riittää. Perunamuusissa on voita yleensä riittävästi uunissa paistattuun perunasosevuokaan. Sekoita hyvin.
Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit ripotella korppujauhoa.
Paista siirapilla makeutettua perunasosevuokaa aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista perunamuusista valmistettua siirapilla makeutettua perunasosevuokaa noin 1½-3 tuntia.
Johanna
Tämä kuulostaa erittäin herkulliselta, kiitos vinkistä 🙂