Kasvisruoka,  Leipominen,  Suolainen piiras

Hatsapuri-georgialainen leipä

Tein tänään, sunnuntaina, Moskovan pataa, jonka ohjeen olen julkaissut jo aikaisemmin täällä blogissa. Moskovan pata on mainio pataruoka, joka valmistetaan naudan sisäpaistista ja makua pataan tuovat suolakurkku, vahva lihaliemi ja Aurajuusto.

Lisukkeena halusin kokeilla ensimmäistä kertaa tätä K-kaupan ruokalehdestä löytämääni Hatsapurin ohjetta. Taikina leivotaan maitoon ja turkkilaiseen jogurttiin ja leivän täytteenä on fetaa ja mozzarellaraastetta. Se oli syntisen hyvää! Leipä paistetaan paistinpannulla oliiviöljyssä ja se kypsyy nopeasti. Tästä ohjeesta tulee 4 leipää, joten puolikaskin annostaikinaa riittää hyvin. Tein puolikkaan ohjeen eli 2 leipää ja kolmella hengellä meni yksi leipä ja toisen leivän vein lämpimäisinä naapuriin.

Hatsapuri paistumassa

Ohje:

2 dl kevytmaitoa

200 g turkilaista jogurttia

15 g hiivaa

1 tl suolaa

8-9 dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

Täyte:

200 g fetajuustoa

2 pss (á 250g) mozzarellaraastetta

3 kananmunaa

Sekoita maito ja jogurtti ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva joukkoon. Sekoita. Lisää jauhot osissa taikinaan, kokoa ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja lisää jauhojen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa loppuaika taikinaa käsin. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Taikina kohoaa liinan alla

Valmista täyte. Murenna feta ja sekoita joukkoon mozzarella ja kananmunat.

Täyte

Jaa taikina 4 osaan ja kauli pyöreäksi. Laita täytettä keskelle niin, että 5 cm reunoista jää tyhjiksi. Taita reunat keskelle ja purista kiinni. Paista oliiviöljyssä molemmin puolin muutama minuutti niin, että aloitat paistamisen saumapuoli alaspäin. Tarjoile heti lämpimänä.

Täyte keskellä ja sulje leipä nostamalla reunat keskelle
Valmis leipä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *