Tein pääsiäisenä lounaaksi aikuisille palsternakka-omena keiton. Keitto on hienostuneen makuinen, hieman ehkä makea ja toimii parhaiten pienenä annoksena, alkuruokana, ruokahalun herättäjänä. Keittoon ei tule lainkaan ruokakermaa ja on siksi myös kevyt. Ohje on Glorian ruoka&viinistä. Tästä ohjeesta riittää neljälle hengelle.
Ohje:
2 salottisipulia
2 (750g) palsternakkaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä
7 dl kasvislientä
1 laakerinlehti
Pieni nippu timjaminoksia
1 rosmariininoksa
3 kirpeää omenaa (Granny Smith)
2 dl kuivaa kuohuviiniä
Yrttejä koristeeksi (esimerkiksi lehtipersiljaa tai timjamia)
Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori ja kuutioi palsternakat. Sido paistinlangalla yhteen timjaminoksat, rosmariininoksa ja laakerinlehdet. Valmista kasvisliemi.
Kuumenna voi-öljy seos ja lisää sipuli ja palsternakka. Paista kunnes ne saavat hieman väriä.
Lisää kasvisliemi ja yrttinippu. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Kuutioi omena.
Lisää omenat kattilaan ja jatka keittämistä noin 10-15 minuuttia tai kunnes palsternakka ja omena pehmenevät. Poista yrttinippu ja soseuta keitto.
Viimeistele keitto kuohuviinillä. Älä keitä enää. Koristele annokset yrttisilpulla.