Alkupala,  Juhlat,  Kasvisruoka,  Keitto

Palsternakka-omenakeitto

Tein pääsiäisenä lounaaksi aikuisille palsternakka-omena keiton. Keitto on hienostuneen makuinen, hieman ehkä makea ja toimii parhaiten pienenä annoksena, alkuruokana, ruokahalun herättäjänä. Keittoon ei tule lainkaan ruokakermaa ja on siksi myös kevyt. Ohje on Glorian ruoka&viinistä. Tästä ohjeesta riittää neljälle hengelle.

Palsternakka-omena-keitto

Ohje:

2 salottisipulia

2 (750g) palsternakkaa

1 rkl voita

1 rkl öljyä

7 dl kasvislientä

1 laakerinlehti

Pieni nippu timjaminoksia

1 rosmariininoksa

3 kirpeää omenaa (Granny Smith)

2 dl kuivaa kuohuviiniä

Yrttejä koristeeksi (esimerkiksi lehtipersiljaa tai timjamia)

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori ja kuutioi palsternakat. Sido paistinlangalla yhteen timjaminoksat, rosmariininoksa ja laakerinlehdet. Valmista kasvisliemi.

Salottisipuli, yrttinippu ja palsternakka

Kuumenna voi-öljy seos ja lisää sipuli ja palsternakka. Paista kunnes ne saavat hieman väriä.

Palsternakka ja sipuli kuullottuvat kattilassa

Lisää kasvisliemi ja yrttinippu. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

Yrttinippu

Kuutioi omena.

Omenat kuutioiksi

Lisää omenat kattilaan ja jatka keittämistä noin 10-15 minuuttia tai kunnes palsternakka ja omena pehmenevät. Poista yrttinippu ja soseuta keitto.

Soseuta keitto
Soseutettu keitto

Viimeistele keitto kuohuviinillä. Älä keitä enää. Koristele annokset yrttisilpulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *