Perheessämme kaikki pitävät kovasti aasialaisesta ruuasta ja tänään päätin tehdä sunnuntairuuaksi intialaista kanakormaa. Kastike on makumaailmaltaan hyvin mieto ja sopii siksi koko perheelle. Jos haluat lisää potkua, lisää mausteita enemmän. Maustelista on melko pitkä, älä pelästy sitä, kaikkia tarvitaan, jotta pääset intialaiseen maailmaan. Voit ostaa vaikka maustepusseja, purkkien sijaan, niin pääset alkuun ja ne vievät vähemmän kaappitilaakin. Mittaan kaikki mausteet tällaisessa ohjeessa maustemitalla. Laittaisin ruoka-aterimilla varmuudella liian vähän. Minulla on myös tapana tuoksuttaa mausteita ja silputtuja yrttejä pojilla, jotta he innostuisivat ja oppisivat eri makuja. Mantelijauhe löytyy muuten kaupasta maustehyllystä, ei jauhojen joukosta.
Jos pidät Naan-leivästä, mutta et ole koskaan tehnyt sitä itse, vaan ostanut valmiina kaupasta, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä ohjetta. Ohje on niin helppo-aineet vain sekoitetaan ja leipä taputellaan paistinalustalle-että sen voi ulkoistaa vaikka lapsille. Ja leipää kannattaa olla, koska loppukastike on kiva dippailla siihen. Paistoin tällä kertaa leivän pizzakiven päällä uunissa, mutta leivän voi yhtä hyvin paistaa puhtaalla pellillä ilman paperia tai leivinpaperin päällä, jos olet tottunut niin tekemään. Teen myös aina Raitaa, koska hapan jogurtti tasapainoittaa kivasti kokonaisuutta. Aikuiset voivat halutessaan hakea lisää tulisuutta annokseen vaikka mangochutneyllä.
Pidän myös kattamisesta ja tänään laitoin sunnuntain kunnaiksi kangasservetit. Ostin myös viime Thaimaan matkalta aterimet, joita on mukava käyttää aasialaisten ruokien kanssa. Ohje on Kodin Kuvalehdestä.
Aloita tekemällä Naan-leivän taikina valmiiksi. Tee sen jälkeen Raita ja laita se maustumaan jääkaappiin. Esivalmistele korma sekoittamalla mausteseos ja ottamalla muut aineet esiin. Tarjoa lisänä Basmatiriisiä. Itse laitoin 3 dl kuivaa riisiä neljälle hengelle ja käytän aina Uncle Ben’siä, enkä koskaan keitinpusseja.
Jos teet tätä vain aikuisille, niin käytä reippaampia määriä mausteita, ainakin korianteria, chiliä ja juustokuminaa kannattaa lisätä reippaasti runsaammin ja jättää nesteestä vaikka 1dl ruokakermaa pois.
Ohje:
Mausteseos:
1/2 rkl jauhettua korianteria
1 rkl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl kardemummajauhetta
1 tl chilijauhetta
Lisäksi
400 g maustamatonta broilerin filettä
5 cm pala ikivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tkl kookosmaitoa (ei light)
1 dl ruokakermaa
1/2 dl mantelijauhetta
4 rkl öljyä
4 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
Tuoretta korianterilla
Yhdistä kuivat mausteet. Pilko broileri paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri ja valkosipuli pienellä terällä ja sipuli isommalla ja valmistaudu itkemään…
Lisää öljy isolle pannulle ja kuumenna. Lisää mausteet ja paista niitä minuutti niin että ne kiehahtavat nopeasti, älä polta ja nauti tuoksusta!
Lisää joukkoon raastetut sipulit ja inkivääri sekä tomaattipyree. Paista kunnes muodostuu tahnamainen seos. Kaada pannulle kookosmaito ja ruokakerma sekä mantelijauhe. Sekoita. Lisää broileri. Hauduta 30-40 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Koristele valmis kastike ja halutessasi myös riisi korianterilla.
Naanleipä:
2 1/2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1 dl vettä
1/2 pkt (25 g) hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
n 6 dl vehnäjauhoja
(50 g voita)
Sekoita jogurtti ja vesi lämpöä kestävässä astiassa. Lämmitä seos kädenlämpiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot nopasti sekoittamalla. Lämmitä paistokivi tai uuninpelti kuumaksi 250 asteisessa uunissa. Taputtele käsin taikinasta noin 5 mm paksuisia soikioita. Paista uunissa noin 5 minuuttia, siten että leipä saa kauniin värin. Voitele leivät halutessasi voisulalla.
Raita:
2 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 kurkku
1 puristettu valkosipulinkynsi
3 rkl tuoretta minttua
1/2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
Raasta kurkku ja purista raasteesta nesteet lavuaariin. Sekoita aineet keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan. Itse unohdin ostaa mintun ja käytin kuivattua. Toimi näinkin, mutta mielummin tuoretta. Tämänkin voi laittaa lapset tekemään.
4 Comments
Katru
Inspiroiva ohje eikä liian vaikea. Täytyy ehdottomasti ottaa testiin! Olen ihan unohtanut intialaiset ruoat.
Johanna
Kiitos! Kokeile ihmeessä!
Emmi
Ihanan kuuloista ja tämä menee niin ensi viikonloppuna kokoeiluun ☺️
Johanna
Kiva, lämmin suositus!