Tänään olin vaihdattamassa kesärenkaita ja odottellessani selailin tuttua Soppa365 sivustoa ja siellä tuli vastaan tämä hyvänkuuloinen texmex-paistos. En ole siis ennen tehnyt tätä, mutta tänään kokeilin ja teen varmuudella uudelleenkin. Muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta taas oman näköisekseni.
Jauhelihaan makua on tuomassa tässä paistoksessa niin sipuli, valkosipuli, paprika kuin lehtikaali ja pinaattikin. Lehtikaali ja pinaatti menevät paistamisessa kasaan, niin lapsetkaan eivät ehdi syömisen lomassa ihmetellä niitä. Ruoka maistui taas kaikille, varsinkin nälkäiselle esikoiselle. Viikonloppuna paistoksen kera voi tarjota myös vaikka nachoja.

Ohje:
1 (puna)sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
80 g lehtikaalia
50 g pinaattia
400 g jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (Mutti) tomaattimurskaa
2 tl juustokuminaa
1,5 tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta
2 tl korianterinsiemenjauhetta
1,5 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 kourallista cheddar-raastetta
2 kevätsipulinvartta
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika. huuhdo lehtikaali, poista kova keskiosa ja silpu lehdet. Huuhdo pinaatinlehdet. Silpu kevätsipulin vihreät osat.

Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää joukkoon paprika ja sipulit. Paista niin, että paprikat pehmenevät.

Lisää lehtikaali ja pinaatti osissa pannulle. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Lisää tomaattimurska ja mausteet pannulle. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste. Anna sulaa. Koristele kevätsipulilla. Tarjoa paistos pitkäjyväisen riisin kera tai viikonloppuna nachojen tai tacokuorien kera.
