Jauheliha,  Riisi,  texmex

Yhden pannun texmex-paistos

Tänään olin vaihdattamassa kesärenkaita ja odottellessani selailin tuttua Soppa365 sivustoa ja siellä tuli vastaan tämä hyvänkuuloinen texmex-paistos. En ole siis ennen tehnyt tätä, mutta tänään kokeilin ja teen varmuudella uudelleenkin. Muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta taas oman näköisekseni.

Jauhelihaan makua on tuomassa tässä paistoksessa niin sipuli, valkosipuli, paprika kuin lehtikaali ja pinaattikin. Lehtikaali ja pinaatti menevät paistamisessa kasaan, niin lapsetkaan eivät ehdi syömisen lomassa ihmetellä niitä. Ruoka maistui taas kaikille, varsinkin nälkäiselle esikoiselle. Viikonloppuna paistoksen kera voi tarjota myös vaikka nachoja.

Yhden pannun texmex-paistos

Ohje:

1 (puna)sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

80 g lehtikaalia

50 g pinaattia

400 g jauhelihaa

2 rkl oliiviöljyä

1 prk (Mutti) tomaattimurskaa

2 tl juustokuminaa

1,5 tl paprikajauhetta

2 tl chilijauhetta

2 tl korianterinsiemenjauhetta

1,5 tl oreganoa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 kourallista cheddar-raastetta

2 kevätsipulinvartta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika. huuhdo lehtikaali, poista kova keskiosa ja silpu lehdet. Huuhdo pinaatinlehdet. Silpu kevätsipulin vihreät osat.

Vihannekset valmiina texmex-paistokseen

Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää joukkoon paprika ja sipulit. Paista niin, että paprikat pehmenevät.

Lisää paprika ja sipulit jauelihan joukkoon

Lisää lehtikaali ja pinaatti osissa pannulle. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Lehtikaali ja pinaatti paistoksen joukossa

Lisää tomaattimurska ja mausteet pannulle. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste. Anna sulaa. Koristele kevätsipulilla. Tarjoa paistos pitkäjyväisen riisin kera tai viikonloppuna nachojen tai tacokuorien kera.

Texmex-paistos valmiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *