Sunnuntai vierähti nopeasti vaatehuoneen siivouksessa ja pihan kevätkuntoon laittamisessa. Ennenkuin huomasinkaan oli aika tehdä iltaruoka, joten onneksi tämä hyvä ja herkullinen ruoka valmistui varsin nopeasti. Ohje on samasta Glorian ruoka ja viini lehdestä kuin Banh mi-täytetty patonki ohje, jonka jaoin muutama päivä sitten. Tämä nuudeli-lihapullakeitto-ohje oli päässyt Glorian kanteen asti.
Ohjeessa oli possunjauhelihaa, mutta en saanut sitä kaupasta ja ostinkin sika-nautaa. En käytä yleensä sika-nautaa lainkaan, mutta nyt päätin kokeilla, koska originelli ohjeessakin on possun jauhelihaa. Ja täytyy sanoa, että sika-nauta toimi ihan hyvin, varsinkin kun lihapullien ohjeeseen tuli reilu teelusikallinen punaista currytahnaa mausteeksi.
Ohjeen sanotaan olevan keitto, mutta tein tämän isoon valurauta kasariin. Siinä oli helppo keittää lihapullat nesteessä ja siihen mahtui myös hyvin lisäämään nuudelit kypsymään ja muutkin raaka-aineet.
Ohje:
400 g possun/sika-nautajauhelihaa
reilu 1 tl punaista currytahnaa
1 tl suolaa
Liemi:
5 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
8 dl vettä
2 rkl kalakastiketta
1 tlk kookosmaitoa
Lisäksi:
300 g nuudelia
2 kevätsipulia varsineen
2 rkl limetinmehua
60 g babypinaattia
1-2 punaista chiliä
1 ruukku korianteria
Sekoita kulhossa liha, currytahna ja suola. Pyöritä taikinasta suupalankokoisia pullia leivinpaperin päälle.
Kuori ja silpu inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuulota niitä öljyssä 2 minuuttia. Lisää currytahna ja paista 1 minuutti lisää. Lisää vesi ja kalakastike. Kiehauta liemi. Lisää lihapullat paistumaan ja paista noin 12 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kokeile halkaisemalla yksi pulla.
Nosta lihapullat liemestä reikäkauhalla syvälle lautaselle ja peitä lautanen foliolla. Lisää kookosmaito kastikkeeseen. Kiehauta. Lisää nuudelit ja keitä 4 minuuttia. Lisää silputtu kevätsipuli ja puristettu limetinmehu. Lisää myös lihapullat ja pinaatti. Kuumenna ruoka, mutta älä keitä. Hienonna chili ja korianteri. Nosta keitto pyötään. Annostele lautasille ja koristele chilillä ja korianterilla.