Nyt kun kirjoittelen ohjeita tänne blogiin, huomaan että sunnuntai-lounas ja lauantai-iltaruoka olivat melko samanlaiset, mutteivat sitten kuitenkaan olleet. Molemmissa oli kyllä revittyä broileria, porkkanaa ja korianteria, mutta silti ne olivat omanlaisensa.
Tähän ruokaan paistoin broilerin itse, Banh mi-patonkeihin ostin sen valmiina grillattuna. Molemmissa on siis salaattia broilerin kanssa ja makumaailma suuntaa taas vaihteeksi aasiaan. Tämä ohje on Helsingin Sanomien Ruokatorstaista. Poimin todella usein Hesarin ruokaohjeita talteen ja tätäkin etsin pienen tovin, sen verran monta Hesarin irtosivua oli reseptikansioni välissä.
Ohje:
400 g broilerin filettä
4 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuria
4 rkl hoisinkastiketta
Srirachaa maun mukaan
1 ruukku korianteria
8 vehnätortillaa
Marinoidut kasvikset:
2 porkkanaa
1 pieni kurkku
1/2 keltainen paprika
1/2 punasipuli
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
Laita astiaan 4 rkl oliiviljyä, 1 rkl valkoviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria. Sekoita. Laita broilerit marinadiin ja anna olla siinä puoli tuntia.
Valmista myös kasvikset marinoitumaan. Kuori porkkana ja suikaloi kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi.
Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Suikaloi myös paprika ja punasipuli. Sekoita kulhossa riisiviinietikka, sokeri ja suola ja lisää kasvisten joukkoon. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Paista broilerit uunissa 200 C noin 12 minuuttia. Anna niiden vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Revi kahdella haarukalla broileri suikaleiksi. Nosta kulhoon ja sekoita hoisinkastike joukkoon. Lämmitä tortillat ohjeen mukaan. Täytä tortillalettu broilerilla, marinoiduilla kasviksilla. Ja lisää annoksen päälle ennen rullalle käärimistä silputtua korianteria ja srirachaa.