Perheen miehet kävivät tänään sunnuntaina pelaamassa höntsäkiekkoa. Itse tein sillä aikaa joogan ja nämä lounaspatongit. Ohje on Glorian ruoka ja viinistä vuoden 2017 lehdestä. Ohjeen mukaan patongit ovat vietnamista ja sinne Aasian suuntaan tutut maut taas vievät, korianteria, chiliä, minttua ja myös varhaiskaalia. Itse asiassa innostus tähän ohjeeseen lähti siitä, että näin kaupassa varhaiskaalia ja halusin nimenomaan siitä jotain tehdä.
Broileri näihin patonkeihin ostetttiin valmiiksi grillattuna kaupasta ja siksi ne ovat melko nopeat tehdä. Täytettä tuli niin paljon, että nälkäisimmät saivat patongin loputtua annoksen myös vaalean leivän väliin tehtynä. Paahdoin myös nämä leivät uunissa, kuten patongitkin.
Ohje:
400 g kypsää grillattua broileria
2 rkl makeaa chilikastiketta
Salaatti:
300 g kaalia
1 porkkana
1/2 suolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
1 rkl soijaa
1/4 kurkkua
2 rkl minttua hienonnettuna
Kastike:
1 dl majoneesia
2 tl srirachaa
Lisäksi:
1 patonki, tuoretta korianteria, hienonnettua chiliä ja limettilohkoja
Tee ensin salaatti. Kuori porkkana ja tee kuorimaveitsellä pitkiä ohuita suikaleita. Hienonna kaali, vaikka juustohöylällä. Laita astiaan ja ripottele suola joukkoon. Puristele suikaleita käsin, jotta kaalin rakenne menee hieman rikki. Anna salaatin tekeytyä ainakin 10 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 C. Revi haarukoilla broileri pieneksi. Sekoita makea chilikastike joukkoon.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratun pellin toiselle puolelle ja neljään osaan leikatut patongit halkaistuna melkein loppuun asti toiselle puolelle. Paista 7 minuuttia.
Viimeistele salaatti. Purista kaalista neste pois. Mittaa joukkoon etikka, öljy ja soija. Suikaloi kurkku pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää silputut mintun lehdet salaattiin. Jätä varret käyttämättä.
Sekoita majoneesi ja sriracha. Silpu korianteri ja chili pieneksi. Lohko lime. Voitele kuumat patongit majoneesilla. Lisää broileria ja salaattia. Lopuksi lisää patongin väliin silputtu korianteri ja chili. Purista juuri ennen syömistä limeä päälle.