Aasia,  Broileri,  Iltapala

Banh mi-patongit broilerista

Perheen miehet kävivät tänään sunnuntaina pelaamassa höntsäkiekkoa. Itse tein sillä aikaa joogan ja nämä lounaspatongit. Ohje on Glorian ruoka ja viinistä vuoden 2017 lehdestä. Ohjeen mukaan patongit ovat vietnamista ja sinne Aasian suuntaan tutut maut taas vievät, korianteria, chiliä, minttua ja myös varhaiskaalia. Itse asiassa innostus tähän ohjeeseen lähti siitä, että näin kaupassa varhaiskaalia ja halusin nimenomaan siitä jotain tehdä.

Broileri näihin patonkeihin ostetttiin valmiiksi grillattuna kaupasta ja siksi ne ovat melko nopeat tehdä. Täytettä tuli niin paljon, että nälkäisimmät saivat patongin loputtua annoksen myös vaalean leivän väliin tehtynä. Paahdoin myös nämä leivät uunissa, kuten patongitkin.

Banh mi- patongit broilerilla

Ohje:

400 g kypsää grillattua broileria

2 rkl makeaa chilikastiketta

Salaatti:

300 g kaalia

1 porkkana

1/2 suolaa

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl öljyä

1 rkl soijaa

1/4 kurkkua

2 rkl minttua hienonnettuna

Kastike:

1 dl majoneesia

2 tl srirachaa

Lisäksi:

1 patonki, tuoretta korianteria, hienonnettua chiliä ja limettilohkoja

Tee ensin salaatti. Kuori porkkana ja tee kuorimaveitsellä pitkiä ohuita suikaleita. Hienonna kaali, vaikka juustohöylällä. Laita astiaan ja ripottele suola joukkoon. Puristele suikaleita käsin, jotta kaalin rakenne menee hieman rikki. Anna salaatin tekeytyä ainakin 10 minuuttia.

Kaalisalaatin valmistus

Laita uuni kuumenemaan 200 C. Revi haarukoilla broileri pieneksi. Sekoita makea chilikastike joukkoon.

Grillattu broileri ja makea chilikastike sekoitetaan yhdessä

Kaada seos leivinpaperilla vuoratun pellin toiselle puolelle ja neljään osaan leikatut patongit halkaistuna melkein loppuun asti toiselle puolelle. Paista 7 minuuttia.

Broilerin ja patonkien paahtaminen

Viimeistele salaatti. Purista kaalista neste pois. Mittaa joukkoon etikka, öljy ja soija. Suikaloi kurkku pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää silputut mintun lehdet salaattiin. Jätä varret käyttämättä.

Salaatin valmistus

Sekoita majoneesi ja sriracha. Silpu korianteri ja chili pieneksi. Lohko lime. Voitele kuumat patongit majoneesilla. Lisää broileria ja salaattia. Lopuksi lisää patongin väliin silputtu korianteri ja chili. Purista juuri ennen syömistä limeä päälle.

Valmiit Banh mi-patongit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *