Jos kysyn pojilta, mitä tänään syötäisiin, vastaus on joka kerta: Carbonaraa! Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja on kaikkien suosikki. Makua tulee lisää taas täysjyvä spagetista, käytän muuten aina Barillaa ja tuoreesta lehtipersiljasta.
Päälle laitetaan itse raastettua Parmesaania, mutta kastikkeen raaka-aineena, voit käyttää valmista raastetta/murua, mutta sen tulee olla Parmesaania (Parmigiano Reggiano) , ei mitään muuta. Tämä ohje on Otavan Pastakirjasta, jonka olemme saaneet siskoltani ja hänen mieheltään joululahjaksi vuonna 2003.
Ohje:
1 rkl oliiviöljyä
400g täysjyväspagettia
1 punasipuli
170 g pekonia
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
40 g raastettua parmesaania tai valmiina pussista
3 rkl silputtua lehtipersiljaa
Leikkaa pekoni pienemmiksi paloiksi ja kuutioi sipuli. Ruskista pekoni ja sipuli rapeiksi, nosta pannu liedeltä. Kiehauta suuressa kattilassa noin 2 l vettä, lisää reipas ripaus suolaa. Keitä spaghetti al denteksi. Valuta spagetti, valuta hieman pekoninrasvaa huuhtaistun pastakattilan pohjalle. Laita spagetti kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä 1 minuutti. Lisää pekoniseos ja sekoita hyvin. Tee keskelle pastaa kuoppa ja lisää munat. Hämmentele pastaa perusteellisesti kuumalla liedellä pari minuuttia eli kunnes muna hieman hyytyy. Lisää raastettu Parmesaani ja sekoita. Annostele lautasille. Lisää annoksen päälle kierros tai pari mustapippuria myllystä, lehtipersiljaa ja tuoretta raastettua Parmesaania.
3 Comments
Kaisa carlsson
Ihana ohje ! Vesi herahtaa kielelle jo lukiessa ohjetta 💞
Mari Briegert
Meillä syödään tänään Carbonaraa! Kiitos Johanna ihanista ohjeista 🙂
Johanna
Kiitos! Kiva kuulla! 🙂