Aasia,  Kasvisruoka,  Keitto,  Nuudeli

Kasvisramen-keitto

Olen tehnyt tätä japanilaista ramenkeittoa jo useamman kerran ja aina se jaksaa ihastuttaa uudelleen. Ohje on Pirkasta ja osa raaka-aineistakin ovat mahdollisesti myynnissä vain K-kaupassa. Itse en ole lähi S-marketissani nimittäin nähnyt misokeittoaineksia tai Udon tai Soba nuudeleita. Kaikki saatavilla olevat nuudelit varmasti käyvät, mutta itse olen käyttänyt tässä Ramen-keiton ohjeessa vain Yutakan nuudeleita ja misokeiton aineksia. Kuva tuotteista alla.

Tämä keitto on täysin kasvisversio ja laitan yleensä kaikki raaka-aineet erikseen, jotta kukin perheenjäsen voi annostella itselle mieluisat maut keittoonsa. Tänään söimme miehen kanssa kahden, kun pojat olivat syöneet jo aiemmin ja tein annokset valmiiksi.

Jos suinkin saat, suosittelen käyttämään mielummin siitakesieniä kuin herkkusieniä, kuten ohjeessa on. Ja jos saatavilla on vain herkkusieniä, niin mielummin ruskeita. Paistoin siitakesienet kevyesti seesamöljyssä, en oliiviöljyssä, näin sain niihin lisää aasianmakua.

Keiton valmistaminen on suhteellisen helppoa, mutta kaikki pitää olla yhtäaikaa lämpimänä ja valmiina. Tästä syystä minulla oli kaikki neljä levyä kuumana. Yhdessä pidin misokeittoa lämpimänä, toisessa keitin nuudeleita, kolmannessa uppomunia ja neljännessä paistoin siitakesieniä…. Kaikki silppuaminen ja pilkkominen kannattaa siis tehdä etukäteen valmiiksi. Kun lämpimät raaka-aineet ovat valmiit, niin kaikki muukin on silloin jo valmiina.

Kasvisramen-keitto

Ohje:

8 dl vettä

2 ps misokeitonaineksia

1 kasvisfondi

1/2 rkl soijaa

150 g Udon/ Sobo nuudeleita

1 rs siitakesieniä

3 kevätsipulinvartta/ruohosipulia

Seesamsiemenöljyä/oliiviöljyä

1/2 punainen chili

2 avocadoa

Tuoretta korianteria

Uppomunat:

1 kananmuna per ruokailija

2 l vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

Hienonna sipuli, chili ja korianteri. Suikaloi avocado, puhdista sienet ja suikaloi ne. Laita kananmunat laseihin yksittäin.

Tee keittopohja. Kiehauta vesi ja lisää misokeitonainekset ja soija. Pidä lämpimänä. Paista sienet seesamöljyssä.

Paista siitakesienet seesamöljyssä

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valmista uppomunat. Kiehauta vesi, lisää etikka. Tee pyörre kauhalla ja pudota kananmuna nopeasti keskelle pyörrettä. Laske lämpöä ja keitä 2 minuuttia, jos haluat löysän keltuaisen. Keitä 3 minuuttia, jos haluat juoksevan, mutta hieman kiinteämmän keltuaisen. Nosta kananmuna reikäkauhalla. Tee sama muille kananmunille. Käytä siis samaa vettä uudelleen.

Kun kaikki on valmiina, tarjoile erikseen tai tee valmiit annokset. Laita nuudelit pohjalle, lisää keittopohjaa päälle ja sen jälkeen muut raaka-aineet.

Yutaka misokeiton ainekset ja Soba ja Udon-nuudelit
Kasvisramen-keitto valmiina, syömään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *