Jauheliha,  Pasta,  Salaatti

Pastitsio eli kreikkalainen makaronilaatikko

Tässä ruuassa on kaikkia lapsille tuttuja makuja, melkein kuin makaronilaatikkoa tai lasagnea tai canneloneja, muttei sittenkään. Pastitsio on kreikkalainen ja siinä on pohjalla pennepastaa, jonka joukkoon tulee juustoraastetta ja kananmunaa. Seuraava kerros on paistettu ja maustettu jauheliha paseeratussa tomaattikastikkeessa ja päälimmäisenä on maitokastike ja vielä juustoraastetta.

Laatikossa oli runsaasti makua ja osin siksi, että annoin kastikkeen hautua kunnolla, noin 45 minuuttia ja käytin juustoraasteena voimakkaampaa juustoa eli tällä kertaa Valion goudaa valmiina raasteena. Kaikki perheen miehet pitivät tästä ja toivoivat, että tämä jää vakio arkiruuaksemme, ei kertakokeiluksi. Toive tuli myös kuopukselta, joka on yhä perheemme varauksellisin ruuan suhteen. Tätä maistui kuitenkin kuopuksellekin kaksi lautasellista.

Mies muisteli, että on syönyt tätä viimeksi Rhodoksella , kun olimme siellä hänen 40-vuotis syntymäpäivänään ja makumaailma oli täysin sama, jos ei parempi…Ohje on taas Yhteishyvästä, hieman mukaillen.

Tässä sinulle ohje uudesta vakioruuastamme!

Pastitsio ja kreikkalainen salaatti

Ohje:

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

1 (puna)sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 prk (500g) paseerattua tomaattia

1 dl vettä

1 Fond lihaliemikuutio

2 rkl soijaa

3 rkl tomaattisosetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl oreganoa

1/2 tl kanelia

Suolaa ja mustapippuria

Maitokastike:

50 g voita

4 rkl vehnäjauhoja

5 dl Kevytmaitoa

1/2 tl suolaa

1 dl (Gouda)juustoraastetta

1 kananmuna

Lisäksi:

7 dl raakaa pennepastaa

2 kananmunaa

1 dl (Gouda)juustoraastetta

Pinnalle:

1 dl (Gouda)juustoraastetta

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti pannulle. Kaada 1 dl vettä toimaattipurkkiin ja huuhdo vesi pannulle. Mausta. Hauduta sen aikaa kuin ehdit.

Jauhelihakastike valmistumassa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kananmunat ja juustoraaste joukkoon.

Pasta, kananmunat ja Gouda juustoraaste

Valmista maitokastike. Sulata voi. Lisää jauhot osissa, koko ajan sekoittaen. Lisää maitoa pieniä määriä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti koko ajan. Lisää maitoa vasta kun edellinen maito on imeytynyt jauhoihin ja kastike on paksuuntunut. Keitä muutama minuutti ja tarvittaessa mausta suolalla. Ota pois liedeltä. Lisää kananmuna ja juustoraaste, sekoita.

Maitokastikkeen valmistus

Voitele vuoka. Asettele pennepastat järjestykseen vuuan pohjalle.

Pennepastat voidellun vuuan pohjalla

Kaada päälle jauheliha kastike ja seuraavaksi juustokastike.

Pastitsio valmistumassa

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 175C 45 minuuttia. Anna hetki vetäytyä uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lisänä kreikkalaista salaattia.

Pastitsio

Kreikkalainen salaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *