Broileri,  Pasta

Sitruunainen broileripasta

Pastaa syödään meillä aika usein ja siksi siihen tarvitaan variaatioita. Tällä kertaa surffailin Soppa365 sivustolla inspiraatiota etsien ja vastaan tuli tämä pasta, joka puhutteli raikkeudellaan heti. Rakuuna on yrtti, jota tulee harvoin käytettyä, se oli myös toinen syy miksi tämä pasta valikoitui kokeiluun. Ja hyvää tuli, koko perhe tykkäsi. Kaksi desilitraa tuoretta sitruunanmehua saattaa kuitenkin lapsille olla hieman liian hapanta, siksi muista ottaa keitinvettä talteen, jos lapsia varten kastiketta pitää laimentaa. Aikuisia varten ei todellakaan tarvitse, maut ovat raikkaat ja hyvät.

Tämän annoksen voi myös hyvin tehdä ilman broileria, jos haluat kasvisversion. Koska raaka-aineita on taas vähän, panostin laatuun. Raastin parmesanin itse palasta, enkä ostanut valmiina pussissa ja ostin pastaksi laadukasta tagliatelleä.

Sitruunainen broileripasta

Ohje:

1 rs broilerin fileetä

400 g tagliatellepastaa

1-2 rkl öljyä

3 isoa (luomu)sitruunaa

100 g parmesaaniraastetta

1/2 dl hyvälaatuista oliiviöljyä

1 ruukku rakuunaa

1 pss (60g) rucolaa

1/2-1 dl pastan keitinvettä

1/2 tl suolaa

1/2 tl cayennepippuria

Ota lihat huoneen lämpöön ja suikaloi fileet suupaloiksi. Keitä pasta ohjeen mukaan ja säästä varuiksi keitinvettä, jos kastiketta pitää laimentaa.

Samalla kun pasta kiehuu, voit tehdä kastikkeen. Minulla oli kuopus apulaisena paistamassa samaan aikaan broilerin suikaleita. Ne paistettiin kypsiksi ja maustettiin suolalla ja mustapippurilla. Paista broileri korkeareunaisessa kasarissa, jotta mahdut sekoittamaan kaikki ainekset yhteen siinä.

Raasta 1 sitruunan keltainen kuori, ei valkoista osaa. Kuoriraasteessa suosin aina luomu sitruunaa.

Sitruunan kuoriraaste

Purista sitruunoista 2 dl mehua.

Tuore sitruunanmehu

Raasta juusto raastimen pienellä terällä.

Raastettua parmesaania

Yhdistä kulhossa sitruunanmehu, kuoriraaste sekä juustoraaste. Vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon.

Raasteet ja öljy sekä sitruunamehu sekoitettuna

Hienonna rakuuna ja rucola ja sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja cayennepippurilla

Valmis sitruunakastike

Lisää kypsä, valutettu pasta (muistithan ottaa keitinvettä talteen!) broilerin joukkoon. Lisää sitruunakastike ja lämmitä pannussa hetki sekoittaen, niin että juusto sulaa. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos tuntuu että sitruuna on liian vahvana makuna. Tämä on makuasia, itse en lisännyt yhtään ja oli täydellistä näin.

Tarjoa heti. Raasta päälle parmesaania ja pyöräytä myllystä mustapippuria päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *