Aasia,  Broileri,  Iltapala,  Salaatti

Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät ja mangosalsa

Lauantai-iltaan tarvittiin hieman tuhdimpi iltapala, joten päädyin tekemään näitä broileripyöryköitä ja lisukkeeksi tein mangosalsan. On todella mukavaa, kun mangonkin saa nykyään syöntikypsänä, näin ei tarvitse viikkoa ennen ennakoida, että käyttää mangoa ruuan raaka-aineena.

Broileripyöryköihin tuli paljon taas aasianmakuja, joten ne maistuivat meidän perheelle hyvin. Pojille keitin lisäksi 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä, koska ennakoin että mangosalsaa ennemmin vain maistellaan kuin syödään.

Aikuisille mangosalsa oli juuri sopiva lisäke, emmekä itse riisiä kaivanneet. Nämä ohjeet ovat Otava median Ruoka.fi lehdestä ja olen hieman mukaillut ohjeita.

Kulutin tänään muutaman tunnin Jumbossa kuopuksen lätkätreenien aikana ja kävin pitkästä aikaa Hemtexissä. Siellä oli kivan näköisiä uutuuksia, servettejä, astioita ja patalappuja. Myyjä kertoi minulle, että ne olivat Tareq Tayorin mallistoa. Nimi oli minulle vieras ja myyjä kertoi minulle hänen olevan ruotsalainen tv-kokki. Ihastuin oitis puisiin leikkuulautoihin ja ostin niitä kaksi kappaletta sekä myös niiden hoitoöljyn. Otin ne heti tänään käyttöön. Ne ovat kauniit ja toimivat tarkoituksessaan. Puiset leikkuulaulat pestään astianpesuaineella ja kuivataan heti. Ja kuten sanottua öljytään tarpeen vaatiessa. Lisäksi ostin servettejä ja ostoslistalehtiön, jonka saa magneetilla jääkaapin oveen. Nämä kaikki olivat Tareq Taylorin mallistosta.

Tsukunet ja mangosalsa
Tsukunet vartaissa ja mangosalsa

Ohje tsukuneille:

400 g broilerinjauhelihaa

1 dl pankojauhoja

2 tl maissitärkkelystä

2 rkl valkoviiniä/sherryä

1 rkl seesaminöljyä

1 kananmunan valkuainen

1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

2 puristettua valkosipulinkynttä

1 hienonnettu kevätsipuli

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Sivelyyn:

1 rkl seesaminöljyä

1 rkl soijaa

2 tl hunajaa

Silpu kevätsipuli. Raasta inkivääri ja purista valkosipuli. Erottele valkuainen keltuaisesta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua 15 minuuttia. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja paista paistinpannussa oliiviöljyssä hieman väriä pintaan. Laita pyörykät voideltuun uuninvuokaan 200 C. Sivele pyörykät seesamöljyseoksella. Paista noin 12 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsät. Pujota halutessasi vartaisiin.

Tsukunen kaikki ainekset
Seesamöljyseoksella sively ennen uunia
Tsukune vartaat
Tareq Taylorin servetit Hemtexistä

Ohje mangosalsalle:

1 kypsä mango

400 g vesimelonia

1 punasipuli

1/2-1 punainen chili

1 limetin mehu

Mustapippuria ja suolaa

Silputtua korianteria

Kuutioi hedelmät ja silppua sipuli ja korianteri. Purista lime. Yhdistä kaikki ainekset korianteria lukuunottamatta ja anna maustua hetken. Koristele korianterilla.

Salsan ainekset valmiina
Mangosalsa
Valmis mangosalsa
Tsukune ja mangosalsa valmiina, syömään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *