Aamiainen,  Liha

Pannupannari eli dutch baby Croque monsieur-täytteellä ja uppomunalla

Viikonloppuaamumme ovat nyt seuraavat neljä viikkoa erilaisia, koska esikoisella murtui ranne ja kipsin kanssa ei voi treenata. Nyt viikonloppuisin jäähallille lähtee vain yksi nuorimies ja hänelläkin näyttää useampana päivänä olevan treenit vasta iltapäivällä.

Päätin siis käyttää tilanteen hyväksi ja tehdä vähän paremman aamiaisen tänään lauantaina. Ohje on Glorian ruoka&viinistä ja tähän pannariin voi laittaa erilaisia täytteitä. Lohi, kasvis, juusto tai makea täyte. Minä valitsin meille tuon Croque monsieur täytteen uppomunien kera.

Pannukakku tehdään paistinpannussa, joka esilämmitetään uunissa, kaadetaan taikina pannuun ja paistetaan uunissa 20 minuuttia, jonka aikana valmistuu täyte.

Esikoinen ilmoitti jo ensimmäisen haukkauksen jälkeen, että tee tätä Äiti uudelleenkin, tämä on hyvää.

Mielestäni pannukakku oli helppo ja nopea tehdä, tee sinäkin, jokin rauhallinen viikonloppu aamu. Tässä dutch babyn ohje suolaisella kinkkutäytteellä uppomunan kera.

Dutch baby Croque monsieur-täytteellä ja uppomunalla
Pannupannaria

Ohje:

4 huoneenlämpöistä kananmunaa

2 dl huoneenlämpöistä täysmaitoa

2 rkl voita

1 1/4 dl vehnäjauhoja

2 rkl maissitärkkelystä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 rkl voita voiteluun

Laita uuni lämpenemään 200 C ja uunikestävä pannu (halkaisija 25 cm) myös. Sulata voi. Vatkaa kananmunat.

Dutch babyn eli pannupannarin ainekset valmiina
Kananmunat vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi

Kaada seuraavaksi maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula ja vatkaa hitaasti joukkoon myös jauhot ja maissitärkkelys. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita takaisin uuniin noin 20 minuutiksi.

Pannupannari valmiina uuniin
Pannupannari uunista ulos

Croque monsieur- täyte:

4 rkl pieneksi silputtua palvikinkkua

3 rkl raastettua cheddaria/gryuérea

3 rkl silputtua kevätsipulia/ruohosipulia

3 rkl hyvää majoneeia (Hellmann´s)

1 tl Dijon sinappia

Mustapippuria myllystä

Uppomunat:

2-4 ruokailijoiden mukaan kananmunia

2 l vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Silpu sipuli ja raasta juusto. Yhdistä täytteen aineet ja jätä maustumaan.

Croque monsieur-täytteen aineet valmiina

Kiehauta vesi. Lisää etikka. Tee lusikalla pyörre ja pudota lasiin laittamasi kananmuna keskelle pyörrettä. Kaada kananmuna lähellä veden pintaa veteen. Annan kananmunan kypysyä 2 minuuttia. Nosta kananmuna reikäkauhalla. Siisti reunat ja keitä seuraavat.

Asettele kaikki pannupannarin päälle ja nosta pöytään. Silpu halutessasi päälle jotain yrttiä. Minulla sattui olemaan lehtipersiljaa valmiina.

Herkullista aamiaista!

Dutsch baby valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *