Nopeaa ruokaa, joka sopii koko perheelle, sellaista ovat burritot. Ohje on Kodin Kuvalehdestä. Jätin jauhelihasta tällä kertaa mustapavut pois, koska perhe oli lentämässä seuraavana päivänä, enkä halunnut kenellekään mahdollisia vatsanpuruja. Lisukkeena vain Kirpeä korianterisalsa, joka arkena soseutetaan nopeasti sauvasekoittimella ajan säästämiseksi. Viikonloppuna, jos aikaa on enemmän, voi kaikki raaka-aineet paloitella veitsellä pieneksi. Ja jos haluat oikein fiilistellä salsan kanssa, niin puolita kirsikkatomaatit, kaiva pikkulusikalla siemenet pois ja silppua tomaatti pieneksi. Tähän menee yllättävän kauan aikaa, mutta se palkitsee. Mutta oman aikataulusi mukaan, soseuta kaikki pieneksi tai fiilistele misaamalla kunnolla, sinä päätät!
Ohje:
8 vehnätortillaa
150g cheddarjuustoraastetta
1 prk ranskankermaa
Jauhelihakastike:
800g naudan jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
2 isoa tomaattia
1 1/2 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikaa
1 tl chilijauhetta
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
5 rkl tomaattipyreetä
2,5 dl vettä
(1 tlk mustapapuja)
Tee jauhelihakastike. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja ruskista jauheliha huolellisesti. Kuutioi tomaatit pannuun. Lisää suola ja sekoittele hetki. Lisää ensin mausteet ja sitten jauhot pannuun. Sekoita. Lisää tomaattipyre ja vesi. Anna kastikkeen hautua ilman kantta 5 minuuttia. (Huuhtele pavut ja sekoita ne kastikkeeseen.)
Levitä tortillat leivinpaperin päälle, joka on aseteltu vuokaan. Leikkaa tarpeen vaatiessa ylimääräinen paperi pois. Jaa kastike tortilloille ja kääri ne rullalle, sauma kohta alaspäin. Ripottele juusto päälle. Kypsennä uunissa grillavastuksen alla 225C noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Älä jätä tortilloja ilman valvontaa, 5 minuuttia kuluu nopeaan ja grillivastukset ovat usein varsin ärhäkät.
Kirpeä korianterisalsa
1 salotti/punasipuli
1 ruukku korianteria
1 punainen chili
200 g kirsikkatomaatteja
1 limetin mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Paloittele sipuli, korianteri varsineen ja chili ilman siemeniä. Lisää loput ainekset. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarjoa burritot heti korianterisalsan ja ranskankerman kanssa. Voit myös halutessasi viipaloida muutaman avocadosiivun tarjolle.
Aikuisten burritot voi koristella ylijääneellä tuoreella korianterilla ja pieneksi leikatulla chilillä.
Johanna
One Comment
Ulla mäentaka
Todella herkullista, kivat mausteet!