Broileri,  Kasvisruoka

Sitrus-kanakebabit ja täytetyt bataatit

Viime sunnuntaina mielemme teki grillata, joten selailin Nyt grillataan kirjaa ja etsin inspiraatiota. Vastaan tulivat nämä kanakebabit ja täytetyt bataatit. Kanaa olen marinoinut ja grillannut tällä ohjeella ennnenkin, mutta batatteja tein ensimmäistä kertaa tällä ohjeella. Molemmat menevät jatkoon. Tosin bataatit eivät olleet poikien suosiossa.

Tein marinadin jo aamulla, samalla kun tein aamiaista, näin ne ehtivät olla koko päivän maustumassa marinadissa. Myös bataatit paistoin päivällä kypsiksi, käärin folioon, säilytin jääkaapissa ja iltapäivällä kun söimme, lämmitin ne vain hetken 150C uunissa. Ennakkovalmistelujen johdosta, itse ruoka valmistui melko nopeasti. Täytetyt bataatit voidaan syödä myös pääruokana salaatin kera. Ja toki myös kanakebabien lisukkeena voi olla muutakin kuin täytettyjä bataatteja. Valitse lisuke oman makusi mukaan. Näiden ruokien mausteet vievät sinut Etelä-Eurooppaan ja lähemmin Kreikkaan.

Sitrus-kanakebabit
Täytetyt bataatit

Ohje sitrus-kanakebabit:

4 broilerin rintafilettä

Marinadi:

1/2 sitruunan mehu ja kuoriraaste

1/2 appelsiinin mehu ja kuoriraaste

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl tuoretta minttua silputtuna, lisäksi koristelu minttusilppu

1/4 tl jauhettua korianteria

Suolaa ja mustapippuria

Paloittele broileri suikaleiksi. Laita sitrusten mehut ja kuoriraasteet astiaan ja lisää muut marinadin ainekset. Sekoita ja lisää broilerit joukkoon. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa muovikelmuun peitetyssä astiassa.

Laita puutikut veteen vähintään 30 minuutiksi. Ota broilerit huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Pujota broilerin suikaleet kosteisiin puutikkuihin ja grillaa kypsiksi grillissä usein käännellen ja marinadilla sivellen.

Koristele vartaat silputulla tuoreella mintulla.

Sitruunan ja appelsiinin kuoriraasteet valmiina marinadiin
Valmis marinadi broilerille

Sitrus-kanakebabit grillissä

Ohje täytetyt bataatit:

4 bataattia

2 rkl korianteria hienonnettuna

100 g fetajuustoa murustettuna

Suolaa ja mustapippuria

Salsa:

3 tomaattia siemenet poistettuna ja kuutioituna

1 pieni punasipuli pieneksi silputtuna

1/2-1 punainen chili pienenä silppuna siemenet poistettuna

3 rkl korianteria silputtuna

Lämmitä uuni 225C. Pistele baatteihin haarukalla reikiä. Laita bataatit vuokaan ja paista uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys välillä haarukalla.

Tee salsa ja anna sen tekeytyä hetki astiassa.

Leikkaa kypsään bataattiin viilto ja poista pieni siivu bataattia keskeltä. Muhenna bataattia haarukalla ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuri. Ripottele päälle korianteri ja murustettu feta. Annostele salsa päälle ja laita loput tarjoiluastiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *