Kattaus

Kattaminen

Pöydän kattaminen on minulle melkein yhtä tärkeää kuin ruuan maku. Minulle on mieluista miettiä, mitä olemassa olevia astioita tällä kertaa käytän ja miten voisin saada olemassa olevilla tavaroilla kattaukseen uutta näköä. Arki mennään aina Teeman valkoisilla astioilla tai Ikean Neliö sarjalla, mutta arkenakin laitan ruuan aina tarjoiluastioihin ja käytän servettejä.

Viikonloppuisin ehdin enemmän miettiä kattausta ja silloin on mukava kokeilla kaikkea uutta. Kolme isovanhempaani ovat jo poistuneet keskuudestamme, mutta heidän astiansa elävät minulla arjessa ja juhlassa mukana. Myös miehen kaikki isovanhemmat ovat jo lähteneet ja myös hänen perimänsä astiat ovat mukana meillä kattauksissa.

Lauantaina tein poikien toiveesta pasta carbonaraa, jonka ohje on jo täällä blogissa. Kirjoitat vain hakukenttään carbonara tai haet valikosta pasta ja etsit sieltä. Minulle carbonara maistuu myös, mutta sen pitää ehdottomasti olla tehty täysjyväpastasta ja lehtipersiljaa pitää olla myös raikkautta tuomassa.

Ruoka oli yksinkertainen, joten ehdin myös miettiä kattausta. Käytän rohkeasti eri sarjoja ja värejä sekaisin. Tällä kertaa pöydästä löytyy sekä valkoista että vihreää. Aalto maljoja minulla on eri kokoisina ja värisinä ja käytän niitä surutta kattauksessa. Tällä kertaa laitoin toiseen parmesan raasteen ja toiseen silputun lehtipersiljan.

Ostin myös kevätilmettä kotiin tuomaan Helmililjoja ja ne laitoin laseihin, jotka ovat mielestäni elävämmät kuin ruukut. Tämänkin idean poimin yhdestä toisesta blogista.

Pasta carbonara
Pöytä valmiina
Aalto maljat hyötykäytössä kattauksessa

Helmililjat laseissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *