Aasia,  Broileri,  Salaatti

Kanabulgogi ja marinoidut kasvikset

Söimme koko viime viikonlopun ruokia, jotka oli valmistettu Tomi Björckin ohjeilla. Tämä ohje ei ole samasta kirjasta kuin edelliset, vaan jonkin aikakauslehden välissä tulleesta HK-reseptivihosta. Itse asiassa ohje on possulle, mutta olen tehnyt tämän aina kanasta. Sain ohjeen anopiltani, joka oli bongannut saman vihkosen ja päätynyt samoin tekemään bulgogin kanasta possun sijaan. Olen tehnyt tätä myös isolle porukalle kuopuksen syntymäpäivänä ja ruoka maistui kaikille, niin isovanhemmille kuin lapsillekin. Grillaamme kanat ympäri vuoden grillissä ja taas niihin tuli näin pikantimpi maku kuin pannulla.

Lisukkeena minulla oli jasmiiniriisiä, marinoituja vihanneksia sekä eiliseltä jäänyttä taboullehia. Vihannekset valmistin jotenkin niin kiireellä tai ajauksissani, että osa niistä on silputtu ja osa suikaloitu. Kauniimpi lopputulos tulee varmasti, kun käyttää samaa pienennystapaa kaikissa vihanneksissa…Noh, ei se niin vaarallista ollut, oma perhe vain oli syömässä ja taisin olla ainut, joka huomasi tämän esteetiikan rikkojan…

Kanabulgogi, jasmiinirisi ja marinoidut vihannekset

Ohje:

400 g Broilerin sisäfileitä

Kastike:

1/2 dl soijaa

1/2 dl (ruoko)sokeria

1 dl miriniä

1,5 rkl tuoretta inkivääriä pieneksi hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 rkl kevätsipulia hienonnettuna

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Marinadi:

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl soijaa

1 rkl miriniä

1 tl raastettua inkivääriä

Suolaa, mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja marinoi kanoja ainakin tunti.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti. Sekoittele välillä, jotteivat ne pala.Tee kastike. Kiehauta ensin soija, sokeri ja mirin. Lisää inkivääri- ja valkosipulisilppu. Kiehauta uudelleen. Lisää kevätsipuli ja seesaminsiemenet.

Kiehauta ensin soija, mirin ja sokeri.
Valmis kastike.

Grillaa broilerin fileet ja asettele ne tarjoiluastialle. Kaada lämmin kastike niiden päälle. Koristele velä kevätsipulin silpulla.

Kanabulgogi

Ohje marinoidut kasvikset:

2 porkkanaa

1/2 kurkku

1/2 keltainen paprika

1/2 pieni punasipuli

3 rkl riisiviinetikkaa

1 rkl (ruoko)sokeria

1/2 tl suolaa

Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese paprika, poista siemet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon. Anna maustua ainakin 15 minuuttia.

Kirjavasti leikatut kasvikset riisiviinietikalla marinoituina
Mirin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *