Pakasteesta löytyi vielä yksi pussi raparperia ja siitä innostuneena, päätin sunnuntaina leipoa piirakan. Leivon harvoin, koska meillä ei juuri kukaan ole makeiden leivonnaisten perään. Tein annoksen puolikkaana pieneen irtopohjavuokaan ja se riitti mainiosti lounaan jälkeiseksi jälkiruuaksi jäähallien vaihdon välissä. Jäipä piirakasta vielä palanen lämpimäisiä naapuriinkin vietäväksi. Alla ohje kuitenkin kokonaisena isolle (normaalille) irtpohjavuoalle. Piirakan voi tarjota vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Meillä oli tällä kertaa jäätelöä. Ohjeen olen poiminut talteen Kotivinkistä.
Ohje:
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
1 l raparperia paloiteltuna
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 rkl sokeria
Kuorrutus:
3 dl kaurahiutaleita
2 dl valmista kinuskikastiketta
Pieni ripaus suolaa
Kuumenna uuni 200 C. Pilko rapaprperi tai sulata pakastetut. Kaada ylimääräinen neste pois, jos sulatat raparperit pakasteesta. Yhdistä pohjan kuivat aineet ja nypi huoneen lämpöisen voin joukkoon muruiksi.
Sekoita kananmuna joukkoon ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.
Sekoita raparperien joukkoon maissitärkkelys ja sokeri.
Yhdistä kaurahiutaleet ja kinuskikastike. Ja lisää pieni ripaus suolaa joukkoon.
Laita raparperit pohjan päälle. Levitä mahdollisimman tasaiseksi. Lisää kaura-kinuskiseos raparpereiden päälle. Paista uunissa 25-35 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi hieman tomusokeria siivilän läpi.