Aamiainen

Chorizo-munakas

Etsiessäni viikonlopun ruokia Björck Huippukokin kotiruokaa kirjasta, vastaan tuli tämä chorizo-munakas aamiainen, joka pääsi heti kokeiluun. Viime sunnuntaina oli pitkästä aikaa sellainen aamu, että saimme rauhallisemman aamiaisen, koska esikoisen piti olla jäähallilla vasta kello 11:15 ja kuopuksenkin vasta 15:30. Esikoisella oli kuitenkin edessään 2,5 tunnin urheilusuoritus, joten aamiaisen tuli olla tukeva, jotta energiaa riittäisi.

Aloitin valmistelut jo lauantai-iltana, koska paprika pitää paahtaa uunissa kuoren poistamiseksi ja paahtoaika on 15-20 minuuttia. Oli siis ajallisesti käteveämpää tehdä se jo edellisenä iltana. Raastoin myös Manchegon valmiiksi ja otin kananmunat huoneen lämpöön. Muuten munakas oli suhteellisen nopea tehdä ja maistui kaikille. Itseäni miellytti varsinkin paprikan pehmeä maku. Söimme munakkaan paahdetun täysjyväpaahtoleivän kera ja tein vielä tuorepuristettua appelsiinimehua.

Chorizo-munakas sunnuntaiaamiaisena

Ohje:

1 punainen paprika

1-2 chorizo-makkaraa

2 tomaattia

3 rkl tuoretta lehtipersiljaa

4 kananmunaa

50 g raastettua manchegojuustoa

Suolaa ja mustapippuria

Kuumenna uuni 225C. Puolita paprikat ja poista siemenet. Laita pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Paista uunissa 15-20 minuuttia, siten että pinta mustuu. Ota paprikat pois uunista ja anna jäähtyä. Kun ne ovat jäähtyneet, poista kuoret. Mitä tummemmat, sen helpommin kuoret lähtevät. Suikaloi kuorittu paprika.

Paahdettu paprika

Leikkaa chorizo 1 cm paloiksi sekä tomaatit lohkoiksi. Raasta manchego. Laita kulhoon suikaloitu paprika, lehtipersilja, suola ja mustapippuri.

Paprikat, lehtipersilja ja mausteet

Paista chorizoja kuivalla pannulla siten, että saavat väriä. Lisää tomaatit pannulle ja paista pari kertaa käännellen. Laita chorizot ja tomaatit paprikoiden joukkoon astiaan. Sekoita.

Chorizot ja tomaatit pannulla

Laita kaikki ainekset takaisin pannuun ja tee tilaa kananmunille. Riko kananmunat koloihin. Ripottele manchego päällle, laske lämpöä ja laita kansi päälle. Paista munat kypsiksi ja jos haluat että munat jää keltuaisista raa’aksi, vahdi tarkkaan, ne kypsyvät nopeasti.

Kaikki ainekset pannulla
Valmis chorizo-munakas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *