Jauheliha,  Liha

Kreetalaiset pitataskut jauhelihapihvillä

Perjantaina, kun työ-ja kouluviikko ovat ohi, väsyttää, mutta tekee mieli hyvää ruokaa, perjantairuokaa. Erilaiset täyttämiset toimivat lapsiperheissä, kun kukin voi laittaa raaka-aineita oman makunsa mukaan. Tänä perjantaina söimme (taas) pitaleipiä. Tällä kertaa tein kuitenkin hyvin maustetut jauhelihapihvit broilerin sijaan. Ohje on Kodin Kuvalehdestä vuosien takaa.

Pitaleivissä valitsen taas täysjyväversion, jos kaupan valikoimassa se on mahdollista.  Ruoka valmistuu nopeasti, kun hyvä musiikki soi taustalla. Lapsille riittää yhdet pitaleivät, aikuisille kaksi.


Ohje:

2 rkl korppujauhoja

400 g naudan jauhelihaa

1 hienonnettu punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl timjamia

1 tl oreganoa

3 rkl lehtipersiljan silppua

2-3 rkl sitruunan mehua

1 tl raastettua luomusitruunan kuorta

suolaa, mustapippuria

 

Muut raaka-aineet:

Pitaleipiä 1-2 kpl per ruokailija

200g kirsikkatomaatteja

Salaattia

1 punasipuli

1/2 pkt Fetaa ja nimenomaan fetaa, ei salaattijuustoa yms

2dl Turkkilaista maustamatontajogurttia, hyvää oliiviöljyä, valkosipulinkynsi, mustapippuria ja suolaa.

 

Laita korppujauhot kulhoon ja lisää tilkka vettä, niin että jauhot kostuvat. Kuullota sipuli ja valkosipuli kevyesti. Jos ohjeessa käsketään kuullottaa, kuullota, älä laita sipuleita raakana. Kuullotettuna niiden maku on paljon pehmeämpi. Sekoita jauheliha käsin korppujauhoseokseen, lisää yrtit, persiljasilppu, sipulit, sitruunanmehu ja raastettu kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele taikinasta noin 12 pientä pihviä voipaperin päälle.

Valmistele tässä vaiheessa muut lisukkeet. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa sipuli veneiksi ja ripottele päälle vähän sokeria. Silpu salaatti. Leikkaa Feta kuutioiksi. Silppua myös loppu lehtipersilja tarjoiluastiaan. Tarjoile kaikki erikseen omissa astioissa tai yhdessä isossa erikseen aseteltuina. Valmista kastike. Lisää maustamattomaan jogurttiin öljy, valkosipulinkynsi puristettuna, mustapippuri ja suola.

Paista jauhelihapihvit kypsiksi ja laita kypsennyksen puolessa välissä pitaleivät uuniin ohjeen mukaan, yleensä 4 minuuttia 200C. Muista kostuttaa leivät, niin saat pehmeämmän version. Käytä mielummin uunia kuin mikroa.

 

 

P.S Rakastan ruokaa

P.S Hyvää viikonloppua!

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *