Broilerin jauheliha on ollut ihan hyvä lisä lapsiperheen arkiruokia helpottamaan. Nämä pyörykät valmistuvat nopeasti ja kimmokkeena tälle ruualle oli avattu kookosmaito, josta olin tarvinnut vain kaksi ruokalusikallista viikonlopun ruokaan. Siirrän muuten aina avatusta metallitölkistä sisällön puhtaaseen astiaan odottamaan, jos en tarvitse kaikkea heti. Näin kookosmaito tuli käytettyä, eikä mennyt hukkaan.
Kaikki muutkin raaka-aineet löytyivät valmiina kotoa, vain broilerin jauheliha oli ostoslistalla. Ohje on Ilta-Sanomista.

Ohje:
400 g broilerin jauhelihaa
1/ 2 dl korppujauhoja
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 ruukku tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä
Suolaa
400 ml kookosmaitoa
3 rkl vihreää currytahnaa
Lisäksi:
Jasmiiniriisiä
Mustia seesaminsiemeniä
Hienonna korianteri ja valkosipulinkynnet ja raasta tuore inkivääri. Sekota broilerin jauhelihan joukkoon korppujauhot, inkivääri, korianteri, valkosipulit ja suola. Kasta kädet kylmään veteen ja muotoile taikinasta voipaperin päälle pyöryköitä.
Laita pannulle tilkka öljyä ja lisää currytahna. Paistele tahnaa hetki ja herätä siihen makua. Lisää kookosmaito ja sekoittele tahnan kanssa sekaisin. Nosta pullat kastikkeeseen ja anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä noin 25 minuuttia. Kääntele broilerpyöryköitä välillä ja varmista että ne ovat kypsiä halkaisemalla yksi pyörykkä.
Nosta tarjolle ja koristele pyörykät lopulla silputulla korianterilla ja mustilla seesaminsiemenillä.