Ostin itselleni joululahjaksi Hanna G kokkaa kirjan. Kirjassa on todella herkullisen oloisia ohjeita ja olen niistä jo kaksi pastaa tehnyt. Olen aikaisemmin kokannut myös hänen blogistaan muunmuassa linssikeittoa ja yrttileipää ja ne jäivät sieltä mukaan perheemme ruokalistaan.
Tässä pastassa on yksinkertaiset raaka-aineet, mutta aivan mahtavasti makua. Santsasin toisenkin annoksen, vaikka jouduinkin syömään sen työhuoneen lattialla, kun myöhään illalla oli vielä yksi Skypekokous. Kirjoituspöydän oli vallannut poikien legot…..
Pesto tehdään basilikasta, pinjansiemenistä ja parmesanista. Tähän pestoon tuli kuitenkin pinjansiementen sijasta auringonkukansiemeniä ja olin ensin hieman epäileväinen, mutta päätin tehdä kuitekin ohjeen mukaan. Minulla sattui myös poikkeuksellisesti olemaan pecorinoa, joka parmesanin vaihtoehtona ohjeessa ehdotetaan. Ja vaikka pecorino onkin suolaisempi kuin parmesaani, laitoin koko 30 g sitä. Pesto oli yksinkertaisuudessaan ihanan makuinen! Tomaatit oli helppo ja nopea valmistaa uunissa ja niiden maku yhdessä oliivin ja fetan kanssa oli taivaallinen. Kokeile myös! Ja suosittelen edelleen lämpimästi tämän kirjan ostamista. Loistavien ohjeiden lisäksi, kokkaillessa saa lukea myös Hannan tarinaa kokiksi.

Ohje:
Täytetyt tomaatit:
4 kypsää tomaattia
100 g fetajuustoa
12 kivetöntä oliivia
2 rkl oliiviöljyä
Mustapippuria
Pesto:
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl auringonkukansiemeniä
30 g pecorinoa tai parmesania
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
Lisäksi:
400 g täysjyväspaghettia
1/2-1 dl pastan keitinvettä
Laita uuni lämpenemään 180 C. Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra siemenet tomaatin sisältä. Sekoita kulhossa feta, oliivit ja oliiviöljy. Ripottele joukkoon mustapippuria. Jaa täyte tomaatteihin ja laita hattu päälle. Voitele tilkalla öljyä ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja jätä tomaatit odottamaan pastan ja peston valmistumista. Tomaatit saavat hiemän lössähtää, ei haittaa.



Valmista pesto. Laita tehosekoittimeen basilikan lehdet, valkosipulit, auringonkukansiemenet, pecorino tai parmesaani ja mustapippuri. Lisää oliiviöljyä ensin vähemmän ja lisää tarpeen mukaan. Sekoita pesto tasaiseksi.
Keitä pasta runsaassa vedessä ja muista napata keitinvettä hieman talteen. Sekoita pesto ja spaghetti. Lisää myös loraus keitinvettä pastan joukkoon. Asettele tarjoiluvadille ja nosta tomaatit pastan päälle. Syö heti raastetun parmesaanin kera ja pyöräytä myös hieman mustapippuria myllystä päälle.


