Vappuaattona meillä oli kolmihenkinen perhe kylässä ja tein alkuun tapaksia ja pääruuaksi oman perheemme klassikon eli paellan. Pakko myöntää ihan itsekin, että tapakset onnistuivat yli odotusten ja olivat todella hyviä. Koronavuonna ei olla kyläilty, joten ystävät vappuaattona oli todellinen onni! Sovimme, että katsomme tilanteen päivää ennen, että kaikki ovat varmasti terveita ja hyvin onneksi meni, terveitä olimme ja vietimme mukavan päivän meillä. Tapakset ja paella toimivat hyvin niin aikuisille kuin lapsilla ja helpottivat kokkailuja. Ostin osan tapaksista myös valmiina, kuten gazpachon, mutta tein siihen sattumat itse päälle eli paahdoin krutonkeja, pilkoin kurkkua, tomaattia, paprikaa ja hieman chiliä. Asettelu on usein se juttu ja valmis gazpacho näytti (ja maistui) hyvältä, kun…
-
-
Thaimaalainen lihasalaatti
Samalla viikolla kun tein indonesilaisen kana-nuudelikeiton, tein myös tämän thaimaalaisen lihasalaatin. Tulinen ruoka puhuttelee nyt lämpimillä keleillä. Ostin nämä hyvät sisäfileet ruoholahden Citymarketista. Siellä on erinomainen palvelu lihatiskillä! Pojille vain grillattiin fileet ja keitin uusia perunoita ja tein perussalaatin, koska arvelin heidän vierastavan tätä salaattia. Tämä salaatti kuuluu kesäkeittiöömme joka kesä ja toimii myös erittäin hyvin vieraille tarjottavaksi! Ohje on samasta Korianteria ja Sitruunaruohoa kirjasta kuin edellinenkin ohje. Ohje: 2 naudan sisäfileepihviä 1 sitruunanruohonvarsi ohuina viipaleina (vain 8 cm tyvipala) 2 pientä salottisipulia ohuina viipaleina 1 rkl korianterinlehtiä silputtuna 2 rkl mintunlehtiä silputtuna 6-8 salaatinlehteä hyvin pestyinä ja kuivattuina n. 12 kirsikkatomaattia puolitettuina tai 4 tomaattia lohkoina Kastike: 2 valkosipulinkynttä…
-
Indonesialainen kana-nuudelikeitto
Keällä ruokavaliomme hieman muuttuu, grillaamme yhä, kuten talvellakin, mutta salaatit ja muut kevyemmät ruuat astuvat voimakkaammin esiin. Varsinkin kun nyt alkukesästä olemme saaneet nauttia ihanista hellepäivistä, tekee mieli kevyempää ruokaa. Makua ja tulisuutta saa ruuassa silti olla. Tämä keitto tuli vastaan, kun selasin Korianteria ja Sitruunaruohoa kirjaani ja etsin uusia ruokia, kun vanhat ja tutut eivät tuntuneet ollenkaan houkuttelevilta. Tässä ruuassa on melko monta vaihetta, mutta koska useimmat raaka-aineet löytyivät minulta jo valmiina ja varsinkin koska sain toisen kesälomalaisen apuuni keittiöön, tämä ruoka valmistui kuitenkin melko näppärästi. Maku palkitsi kyllä kaiken vaivan ja toiveeni, että tästä olisi jäänyt myös huomiseksi lounaaksi, ei toteutunut. Koko keitto meni siltä istumalta parempiin suihin!…