Lehtipihvi ja ranskalaiset ovat meillä koko perheen viikonlopun nopea herkku toisinaan. Lähimmästä Citymarketista eli Ruoholahden Citymarketista saan tiskiltä aina todella hyvin hakatut lehtipihvit. Olen myös saanut huonosti hakattuja lehtipihvejä ja silloin harmittaa. Tämä ohje tuli vastaan Yhteishyvän ruokaliitteessä ja olen laittanut sen aikoja sitten jo talteen ja unohtanut. Nyt reseptejä siivoillessani se tuli vastaan ja otin sen kokeiluun viime viikonloppuna. Tässä lehtipihvit valmistetaan itse jauhelihasta. Ne kaulitaan ohuiksi leivinpaperien välissä-leivinpapereita kuluu monta! Ja tämän jälkeen ne laitetaan pakkaseen 30 minuutiksi, joten tarkista, että sinulla on pakkasessa tilaa. Pienen jäätymisen jälkeen, pihvit paistetaan yksi kerrallaan isolla pannulla. Paistamiseen käytetään aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, joten siitä tulee makua pihviin. Mausteena on vain suola…
-
-
Pasta arrabiata
Pahoittelut taas blogihiljaisuudesta, muta instagramin seuraajat tietävät, että ruokaa on tehty ja paljon, mutta samoja vanhoja ohjeita olen kierrättänyt. Mutta nyt tein pitkästä aikaa uuden pastan ja tämä oli niin hyvä, että haluan jakaa sen teille myös. Pasta arrabiata on tulinen, joten käytä ohjeen molemmat chilit. Tämän ohjeen kastike on pesto eli kastike tehdään alusta asti itse. Versioita arrabiatasta on monia, mutta tämä on siis pestoversio. Koska raaka-aineita on vähän, käytä taas laadukkaita raaka-aineita ja tässä tarkoitan pastaa eli valitse hyvänlaatuinen pasta. Lisukkeeksi oli tarkoitus tehdä tomaatti-mozzarella salaattia ja tuskastuin paikallisessa S-marketissa kun heillä ei ollut buffala mozzarellaa, mutta sitten koinkin iloisen yllätyksen kun hyllyssä oli kyltti ”Terveisiä Herkusta” ja…